Jan 1 2009

Donderdag 1 januari

Ik ben weer thuis. Het was me een vluchtje wel hoor….13 uur in het vliegtuig. Van de verwachtte champagne is niet terecht gekomen. Om 0.00u kreeg iedereen een handje van een lid van het kabine personeel en dat was het! Jammer…


Dec 31 2008

Woensdag 31 december

IK HEB HET GEDAAN……..276 meter hoog op een toren gestaan en helemaal niet eng. Geen knikkende knieen of duizelig gevoel. Alleen maar WOW wat een uitzicht. (http://www.menarakl.com.my/)

Ik zit dus nu weer in KL. Het laatste bericht was uit singapore waar ik nog 3 nachten heb gezeten. Zondag avond ben ik met Fen een rondje singapore gaan doen. Heel laat kwamen we aan bij een wijnbar waar we met een fles wijn tot laat in de nacht hebben gezeten.

Maandag 29 december.

Wakker geworden met erg veel pijn in mijn arm….verdomme! ik dus maar naar het ziekenhuis. De doktor wilde me onder allelei scan apparaten leggen en ook naar een specialist sturen. Ik heb hem gezegd dat dat niet nodig was. “geef me maar een paar pillen tegen de pijn. Dan kan ik thuis naar de doktor” Nou ik kreeg zware drugs, volgens hem. Maar ze werkten voor geen meter. Ik ben maar een beetje gaan shoppen en om 5 uur moest ik weer klaar staan want de dames kwamen me ophalen met de taxi. We zijn naar het mandarin oriental hotel gegaan. Daar is het van 5 tot 7 happy hour voor de martinis. Het is in een zeer duur restaurant, morton’s genaamd, waar een steak ongeveer 75 euro kost….en voor die steak komt iedereen naar het happy hour want ze serveren daar gratis steak-sandwiches…..jammie!

Na de steak zijn we met weer een groter gegroeide groep wat gaan drinken in een club waar we al eerder waren geweest. Het was weer erg gezellig en om 2 uur ben ik netjes bij het hotel afgezet.

Dinsdag 30 december.

Op advies van Betty en Agnes ben ik naar een chineese massage salon gegaan. Ik heb daar uitgelegd wat het probleem was en hij heeft me een half uur lang heel veel pijn gedaan. Maar mijn rug, schouder en arm voelden wel beter aan. Na de massage heb ik mijn zwembroek in de tas gedaan en ben ik naar het strand gegaan. Met de kabelbaan 90 meter hoog over het water naar een eiland met veel strandtenten. Daar heb ik mijzelf een bed gehuurd en ben ik met wat drank, snack en boek aan het relaxen geslagen. Na een duik in het water en nog wat lezen ben ik weer terug naar het hotel gegaan. Ik had nog niets gekocht dus de hoogste tijd om de creditcard te trekken. Nou zoveel heb ik niet gekocht bleek toen ik terug kwam in het hotel…….nee ik ga niet vertellen wat ik allemaal heb gekocht! Even lekker douchen, het is zo heet en van een wandeling krijg ik een natte rug. Om 22u had ik met Fen afgesproken voor wat te gaan eten…..ai dat is een beetje uit de hand gelopen. Via little India, Arabstreet naar Clarke Quay waar ze een soort stap centrum hebben gemaakt….ik heb het geweten. Ik heb maar 3 uur geslapen vannacht…..arme Fen zij moest gewoon om 9u werken!

Woensdag 31 december.

Van morgen weer een bezoek gebracht aan de massage salon. Ik hoopte op dezelfde man maar nee hoor een klein tenger vrouwtje zou mij wel even behandelen. na wat overleg met de man van gisteren begon ze met haar werk…..het leek wel of ze me wilde vermoorden. Met tranen in mijn ogen van de pijn en af en toe een auw kreet heeft ze mijn arm in de meest onmogelijke posities weten te krijgen. Maar de pijn was wel weer een stuk minder. Alleen heb ik in 2 vingers van mijn rechterhand nog steeds geen gevoel!

Tasje pakken, uitchecken en naar beneden want Agnes zou me naar het vliegveld brengen. Snel nog samen even een brunch gedaan en om 13u stond ik netjes in de rij om mijn tas af te geven. De vlucht duurde maar 50 minuten en het was mooi weer dus ik heb goed uit het raampje kunnen kijken. In KL aangekomen met de bus naar de stad en daar kon ik mijn bagage al inchecken bij een speciale balie. Dus daarom zit ik nu snel nog even mijn site te updaten. Oh ja de sushi was weer heerlijk!!!!!!

Ik ga zo naar de tram en dan met de trein naar het vliegveld dus….tot morgen!

Voor iedereen een goed uiteinde en een geweldig 2009…..wie weet waar dan mijn reis verslagen vandaan komen. Ik heb al wat afspraken staan maar of die ook door gaan???? (NY, Duiken op de filipijnen, japan, en natuurlijk wil iedereen naar nederland komen)


Dec 28 2008

zondag 28 december

Jullie raden nooit waar ik zit?????

Weer in singapore. Vanmorgen opgestaan met de meest pijnlijke arm die ik me kan voorstellen. auw wat een pijn. In de bus was het echt afzien. Tijdens de reis een beetje zitten smsen met de dames uit singapore en die vroegen waarom ik niet hun kant opkwam. Het enige waarvoor ik naar KL zou gaan waren de twintowers en de KL tower. Die laatste kan ik nog doen op de 31st als het moet. De twintowers bewaren we dan voor een volgende reis……

Ik dus vanuit de bus op het vleigtuig en alles net binnen 1 uur gehaald. Ik zit hier dus weer in singapore en ben van plan om morgen eerst eens een doktor op te zoeken en naar mijn nek en arm te laten kijken…..heb ik weer!. Daarna, als het van de doktor mag, ga ik eens flink shoppen. ‘s avonds is er ergens een feest waar we na het eten naartoe gaan, geloof ik!

Het is hier een stuk warmer dan in de bergen, misschien is dat wel goed voor mijn spieren. Over spieren gesproken ik heb best wel spierpijn van de wandeling van gisteren….heb ik wel het gevoel dat ik iets heb gedaan.

Ik ga eens kijken wat er allemaal voor moois te koop is en hoop dat Regina Coeli mijn salaris al heeft overgemaakt anders moet ik ze nog gaan bellen voor een voorschot.

Ik vlieg de 31st terug naar KL en probeer daar nog snel even de toren in te gaan. Daarna naar het vliegveld terug en klaarmaken voor de lange zit in het vliegtuig. Hopelijk heb ik dan geen last meer van mijn arm en nek.

vanuit een warm en klam singapore….tot snel!


Dec 27 2008

zaterdag 27 december

Zo het waren me een paar dagen. Het laatste bericht was uit singapore, toch?

Ik leef hier niet bij de dagen van de week maar bij de datum.

Ik ben overdag met Janneke naar de zoo geweest. Wat een mooie dierentuin en ze hadden er witte tijgers. Ik geloof niet dat ik die ooit gezien heb in het echt. Mooie beesten. 4 weken geleden heeft een verzorger zelfmoord gepleegd door over het hek te klimmen en de tijgers uit te dagen…….tja en die hadden wel zin in een hapje! Voor de rest heel veel verschillende soorten apen en onwijs grote krokodillen.

Na de zoo lekker even met een kop koffie gezeten en mensen gekeken. Het was alweer bijna etenstijd dus janneke meegenomen naar 1 van de eettentjes waar we met Agnes en Betty waren wezen eten. Heerlijk Thais gegeten…om je vingers bij af te likken! De winkelstraat was deels afgesloten ivm kerst. Er stonden allerlei praalwagens die aan optocht gingen deelnemen. Al die lichtjes….heel anders dan de heuvelstraat in tilburg!

Naar het hotel terug en douchen, warme kleren aan (het is soms zo koud in de bus) en naar het bus station. via sms nog iedereen even gedag gezegd en toen in de bus. Na een half uur bij de grens aangekomen. Eerst de bus uit voor het verlaten van singapore en dan weer de bus in de grens over. Dan weer de bus uit voor het binnengaan van Maleisie. Allenmaal heel erg spannend. Na de grens overgang overgestapt op de slaapbus…..nouja de stoelen kunnen wel plat maar de ruimte is gemaakt voor kleine mensen dus dat slapen gaat niet echt. Na 30 minuten wacht bij de grens bleek dat onze gids geen vergunnig had voor het vervoeren van blanken!!!! dus moesten wij overstappen naar een auto die ons naar het eerste beste benzine station bracht en daar konden we weer op de bus…..spannend hoor om 12 uur snachts. Gelukkig is alles goed afgelopen. Na een beetje gepraat te hebben met de mensen om me heen lukte het me eindelijk om een paar uur te slapen. Om 7.30 kwam de bus aan in tanah rata, het stadje waar ik eruit moest. Net wakker mijn spullen gepakt en de bus uit. Snel mijn wandel schoenen aan en de lonley planet pakken voor een hotel…….shit mijn boek ligt nog in de bus!!!! PANIEK. Na een beetje lopen een taxi gevonden die mij wel achter de bus aan wilde rijden….op goed geluk dan maar. Een hotel vinden is niet zo erg moeilijk maar in de LP zaten al mijn briefjes met email en gsm nummers van de mensen die ik had ontmoet. Ik baalde als een stekker. Het stadje waar de bus zou stoppen heet brinchang. Gelukkig stond de bus nog wat te wachten tot de mensen waren uitgestapt en lag mijn boek nog op mijn plekje………pfffff.

Nou dan maar een kamer zoeken, zal niet meevallen het is hoogseizoen en alles zit vol. Een vriendelijke jongen spreekt me aan en geeft me een paar goede hotels. Ik probeer Rosa passadena. Yes nog een kamer vrij. Hij is nog niet klaar maar ik kan om 2 uur terug komen voor een sleutel. Dan maar een ontbijtje. Het personeel is zo vriendelijk en ik heb geen bezwaar tegen het delen van een tafel met andere mensen en zo zit ik om 8.30 uur alweer gezellig te kletsen met mensen uit KL. Daarna schuiven er anderen aan en heb ik het opeens weer over singapore. Je maakt wat mee.

De cameron highlands vallen me een beetje tegen. Veel, heel veel toeristen en de straten staan vol met rijen autos. Nee, ik heb wel een beetje spijt van mijn trip hierheen. Ik had liever in singapore gebleven! Dan maar proberen om hier zo snel mogelijk vandaan te komen. bij het boekingskantoor voor de bus vertellen ze me dat er voor de 28e nog 5 stoelen overzijn om 8.30 uur naar KL. Boeken maar. De dame is heel aardig en ze verkoopt me een moonlight walk en een discovery cameron highlands. Ik loop nog wat rond en ga lekker zitten kijken naar de mensen. Om 1 uur ga ik het proberen maar mijn kamer is nog niet klaar. De man achter de receptie zit ook dat ik op mijn laatste reserves teer en ruilt wat kamers om zodat ik lekker kan gaan slapen. Na een lekker tukje van een uur of 4 is het tijd om te douchen en naar de moonlight walk te gaan. Veel te laat, de wegen zitten echt dicht, vertrekken we en na een klein stukje in de bus komen we aan onderaan de berg. Met een zaklamp en wat eten trekken we de bergen in. Na een tijdje doen we onze lichten uit en lopen, strompelen we in het duister door de jungle…..weer een geweldige ervaring. Omdat ik als laatste man loop heb ik wat contact met de gids achteraan de groep. Hij wilde steeds weten of het echt waar was dat de wietshops in nederland gesloten waren en we hebben het natuurlijk over voetbal gehad. Daar zijn ze hier helemaal gek van. Na de wandeling zijn we samen (de gids en ik) een lekker biertje gaan drinken en om 1230 besluit ik te gaan slapen.

vanmorgen met heel veel pijn in mijn arm wakker geworden…..auw auw auw. Een drogist opgezocht en de zwaarste pijnstillers gekocht die ze hadden…hielp niet veel. oh ja ook nog even de was opgehaald, moet ook gedaan worden.

In een landrover verschillende hoogtepunten van de streek bezoeken met de wegen vol autos is geen pretje maar de thee plantages waren geweldig en ook de fabriek waarin ze de thee verwerken is leuk om te zien. Natuurlijk een kopje verse thee gedronken! zo van het land. Het volgende bezoek was het hoogste punt van de streek maar daar viel weinig te zien want het was bewolkt. De volgende stop zou een korte wandeling door de jungle zijn. De gids vroeg of ik zin had in een uitdaging…..ja zeker!!! Nou dan loop je hier lekker alleen de berg af en kom je na een paar uur in het dorpje waar je slaapt….zonder kaart gewoon naar beneden. Ach, ik heb het maar gedaan. Wat een mooie ervaring alleen in de jungle soppend door de modder kruipend over de grond onder bomen door en klimmend de rotsen op. Het was wel het hoogte punt van de dag. Na een uur of 3 was ik weer in binchang en had ik wel een warm bad verdiend. De pijn in mijn schouder was nu door getrokken naar mijn arm en ik kon wel janken van de pijn. Het bad was heerlijk maar de pijn wilde maar niet weg. Ach het regende toch buiten dus heb ik maar lekker op mijn bedje gelegen en een film gekeken.

Het stadje waar ik nu verblijf zit vol met toeristen maar ik heb het weer zo uitgekozen dat ik weer de enige blanke ben. Ik heb er denk ik vandaag bij elkaar maar 5 gezien.

Toch wel een beetje hongerig gevoel en dus de stad maar weer in gegaan waar de pijn opeens weg was, hopelijk blijft dat zo!?!?! Een fantastisch bordje mee goreng en roti gegeten en zit nu dus achter de pc om mijn verhaal te schrijven.

Morgen dus weer naar KL, daar zal het wel weer warm zijn! Nog 3 nachtjes daar en dan is het alweer voorbij. Lekker weer sushi eten en eindelijk de torens proberen in te gaan en natuurlijk shoppen!

Door de wandeling van vandaag en de tocht van gisteren was cameron highlands toch niet zo slecht maar ik had me er veel meer van voorgesteld. Nou ja dit is het eerste dat echt een beetje tegenvalt in 4 weken tijd…..mag het?

Er is hier niet zoveel te doen dus ik ga maar proberen vroeg te slapen……

Tot in KL


Dec 25 2008

Donderdag 25 december

Zo ik ben op….. dat stappen in singapore is echt heftig. Gisteren is het weer 4 uur geworden en dat ga ik nu wel merken. Gelukkig heb ik een buskaartje voor een tripje naar de Cameron Highlands voor vanavond. Ik moet om 2200 in de bus zitten en kom dan morgen om 7 uur aan in de bergen. Lekker slapen in een heel erg luxe bus, dat kan ik wel even gebruiken.

Gisteren met michael een beetje door singapore gewandeld maar het was slecht weer en erg druk met shoppers. We zijn uiteindelijk in de bioscoop beland. De film was niet geweldig maar het waren goede stoelen en we waren moe van het lopen. Na een douche zijn we met Betty uit eten geweest bij weer een geweldig eetgebeuren. Ze ging weer allemaal lekkere dingen voor ons bestellen…..jammie!

Na het eten naar roomful of blues waar een zeer goed band speelde. Daar waren Fen en janneke ook heen gekomen dus is het 1 groot feest geworden.

Ik ga zo met janneke naar de Zoo, het is gelukkig droog! Ik hoop dat ze deze keer niet zoveel kletst zodat we ook nog wat dieren zien!!!

Oh ja michael is vanmorgen vertrokken voor zijn busreis naar KL. Die zie ik deze vakantie dus niet meer. Jammer we hebben erg veel lol gehad samen. Ik ga ergens in feb of maart naar Cardiff voor een rugbymatch tussen engeland en wales……schijnt net zoiets te zijn als Feyenoord – ajakkes maar dan zonder het vechten!!! Ga je mee rudolf????

Ik hoop dat jullie een witte kerst hebben!


Dec 24 2008

Woensdag 24 december

Het regent in singapore….dus maar even online.

Vanuit het vliegveld met een bus naar het hotel gereden en daar michael weer gezien. We zijn direct wat gaan eten en iets drinken. We zitten echt in het hartje van singapore met alleen maar shopping malls om ons heen. We belanden in een tentje waar we heerlijk buiten konden zitten (wat mis je dat dan toch in nl) en genoten van een biertje (of 2). na een uur maar een bar opgeschoven todat alles om een uur of 1.30 dicht dreigde tegaan. Op weg naar het hotel kwamen we langs een japanse bar en die was nog open en er zaten veel mensen binnen. We bestelde 2 bier en direct kwamen er 2 meisjes bij ons zitten (jo-jo en cherry). We raakten aan de praat, nou ja ze konden bijna geen engels. Hun taak was om als hostess de gasten bezig te houden en zoveel mogelijk te laten drinken. Ook wilden zij natuurlijk iets drinken. Na een lang overleg! besloten we om ze maar een biertje aan te bieden want de tranen liepen inmiddels over onze wangen van het lachen. Die dames moesten ons de in de tent houden maar waren zo dom en spraken zo slecht engels. Ze waren zo verschrikkelijk slecht in hun werk, echt ongelofelijk. Op een gegeven moment ging ik vertellen waar ik allemaal was geweest in maleisie. Cherry pakte pen in papier en ging een kaart van maleisie tekenen die nergens op leek. Toen ik zei dat singapore dan hier ergens moest liggen wisten ze dat niet eens. was compleet nieuw voor hun. Ze wisten ook niet dat borneo aan de andere kant van het water lag…….en zo ging het een uur door. We hadden dan na een uur ook wel genoeg en zijn vertrokken.

Dinsdag 23 december.
9 uur ontbijt want we hebben een drukke dag voor de boeg. Met de metro naar een ander gedeelte van de stad om een het nationaal museum over de geschiedenis van Asia te bezoeken. het moet hier toch ergens zijn……….nou na 3 uur gezocht te hebben en soms wel 4x op dezelfde kruissing uit te komen hadden we het toch eindelijk gevonden, wat waren wij verdwaald!
Het museum was erg mooi en het ging ook heel veel over de VOC. Na het museum naar Raffles, een heel erg bekend hotel voor een singapore sling….een nog bekendere cocktail. Na een paar van die slings en een super lunch zijn we maar weer gaan wandelen. Na nog geen 100 meter uit het hotel alweer verdwaald!! wat hebben wij een lol gehad.

We hadden die avond afgesproken met duikers die we hadden onmoet op sipadan. Ze zouden ons het echte singapore laten zien en we zouden gaan eten op hun mannier. We waren met zijn 6en en zijn in de auto van betty door de stad gereden naar een lokaal stadsdeel. Daar (we wisten al van tevoren wat ons we gingen eten) kregen we kikkers en levende prawns te eten. Nou ja niet helemaal, de froglegs waren echt super lekker in heerlijke saus en de prawns werden in de alcohol gestopt tot ze helemaal dronken waren en daarna aan tafel gekookt……wauw wat lekker. Het was een hele ervaring. Daarna moesten we de bekende durian fruit gaan proeven. Deze kan erg stinken en je houd ervan of niet….het was wel oke maar niet super. Na nog wat andere fruitsoorten te hebben geproefd kregen we een toer door de rozebuurt van singapore. De rest was enthousiaster dan wij! maar we hebben enorm gelachen. 2 van de mensen moesten vroeg op dus zijn wij met betty en agnes het nachtleven gaan verkennen. Nou stappen kunnen ze hier wel in singapore. En ze brachten ons naar de mooiste plekjes. Omdat er naast shoppen en stappen niet veel te doen is hier zuipen de mensen onwijs veel. We hadden dan ook veel te veel gedronken toen we weer bij het hotel werden afgezet om 4 uur.

Woensdag 24 december.
Het regent nog steeds. Het begon gisterennacht om een uur of 3 echt te gieten. je kon niet verder dan een meter of 10 kijken…We wilden vandaag naar de dierentuin maar dat ga ik niet in de regen doen. Ik denk dat we maar een filmpje gaan pakken hier in de buurt.

Janneke komt ook deze kant op mailde ze me en wil ook nog naar de zoo dus misschien dat ik morgen met haar ga.

Ik moet vanmiddag gaan voorslapen want de dames en fen uit kuching hebben ons een kerstavond vol stappen in singapore beloofd!!!!!!

Voor iedereen een vrolijk kerstfeest en ik neem er nog 1…


Dec 22 2008

Maandag 22 december

Ik zit nu weer op een vliegveld, in kuching. ik wacht op mijn vliegtuig naar Singapore.

Wat is er allemaal weer gedaan de afgelopen dagen…?

de 20e december.

Ik heb heerlijk een dagje in kuching gelopen en daar mooie gebouwen gezien. Kuching ligt aan een rivier en daardoor kun je lekker wandelen over de boulevard. Ook zijn er veel westerse winkels en eetdingen. De vele kleine smalle straatjes zijn toch wel weer het hoogtepunt van een wandeling en een bezoek aan een klein restaurantje kun je dan ook niet overslaan. Ik heb in een dorm geslapen in een heel erg gaaf hostel. Alles keurig schoon en gweldig personeel. Ik ben om een uur of 17 boven gaan zitten in de bar en daar met de bediening een beejte zitten kletsen. Toen was er opeens een hoop lawaai op straat en bleek er een kerstoptocht te zijn. bijna een uur lang allerlei wagens en muziek ter ere van het kerstfeest. De barman had ondertussen wat eten besteld en onder het genot van een biertje en een heerlijk bordje eten zaten we met de rest van het personeel naar de optocht te kijken. Na een uur kwam Fen, een meisje uit singapore ook boven in de bar zitten en daar heb ik tot diep in de nacht mee zitten praten en drinken. Ze gaat me morgen een rondleiding geven in singapore en we gaan samen naar de Zoo. Moet de mooiste en beste dierentuin in de wereld zijn als ik iedereen hier hoor. ik kijk er echt naar uit. Straks zie ik michael ook weer. ik had hem gezegd dat hij maar een hotel voor ons moet regelen. nou ik zit geloof ik in de bekendste straat van singapore midden in het stap en nacht leven……dat zal nog wat worden deze dagen!!! We gaan ook nog lekker winkelen want dat schijn je hier echt goed te kunnen.

21 december.

Gisterenmorgen aan het ontbijt heb ik janneke leren kennen. Ik vertelde dat ik naar bako ging en zij wilde daar ook wel heen. Na de tassen gepakt te hebben zijn we met de bus naar bako gereden. Daar op een klein bootje overgestapt en toen naar het park. We hadden een mooi huisje voor ons tweetjes. En ja rudolf de apen hadden ons na 2 minuten al in de gaten……wat een brutale beesten. We zijn na een flink bord eten samen aan de wandeling begonnen. Omdat er veel regen was gevallen was het erg nat en ook nog eens behoorlijk heet dus het zweet liep al snel van onze kop…. na een wandeling van bijna 4 uur weer terug bij het begin punt en we hadden wel een biertje verdiend vonden we. We zijn daarna snel gaan douchen en dan maar weer eten en bier. We hebben echt veel gelachen en gepraat, jeetje wat kan zij ouwehoeren!!!! Dat was denk ik ook de reden dat we weinig (eigenlijk geen!) wilde beesten hebben gezien onderweg!. toen maar naar ons knusse hutje voor een welverdiende nacht slaap. De douche ‘s morgens was koud en met water uit de berg niet echt schoon. We hebben op het gemakkie gegeten en daarna nog een lekkere wandeling over het strand gemaakt. Het bootje dat ons weer terug moest brengen was keurig op tijd en als snel zaten we weer in de bus. We hebben nog een roti gegeten samen en toen heb ik een lange warme douche genomen en schone kleren aangetrokken. Ik had mijn vieze was achtergelaten en die lag nu weer schoon te wachten. Janneke blijft nog een nachtje in kuching slapen en na afscheid te hebben genomen ben ik in een teksi gesprongen. We hebben echt heel veel lol gehad samen en ook onwijs veel zitten praten……..jammer dat ze in Amsterdam woont!!!!

Oh ja door al dat gedoe moet ik ook nog even vertellen dat ik naar een doktor geweest ben. mijn bloeddruk is 120/80 mijn hartslag prima, keel, ogen en longen oke….maar ik was er toch voor mijn oren. nou het leek wel een complete check-up! Ik had een lichte oor ontsteking en met een drupel en pil moest het wel overgaan en inderdaad het is nu bijna over.

Eerlijk gezegd heb ik nu wel genoeg jungle gezien en denk ik eraan om naar de Cameron Highlands tegaan. een enorm gebied met veel theeplantages ergens hoog in de bergen. Ik moet alles nog eens goed gaan plannen en dan een beslissing nemen.

Eerst ga ik lekker genieten in singapore en daarna zie ik wel weer.

Goed dat het met ome han weer wat beter gaat.

Ik heb mijn fiets inderdad niet meegenomen. Had ik wel willen doen hier lekker fietsen. Mooie bergen!!

tot snel


Dec 19 2008

Vrijdag 19 december

Ik heb sabah verlaten en zit nu in sarawak..een andere provincie van Borneo.

Gisteren heel erg laat aangekomen in KK en daar waren alle hotels en hostels helemaal vol. Het enige wat nog over was was een mooi hotel….nou ik moet toch slapen dus dat maar genomen. Na een douche nog snel wat gaan eten en op advies van michael gaan stappen in een gebied bij de haven. Er was niet veel te beleven en na een paar drankjes ben ik maar gaan slapen.

Vanmorgen met pijn in mijn rechter oor opgestaan….een nasleep van het duiken. Als het morgen niet over is ga ik even naar de dokter voor een spuitje!!!! het kan allemaal veel erger.

Ik heb me nu een bed geboekt in een hostel in kuching, een dorm ook nog eens. Met 6 stapelbedden in 1 ruimte. Tja ik moet op de centjes letten! Het plaatsje waar ik zit is intact gebleven in de oorlog en heeft veel oude mooie gebouwen. Morgen ga ik proberen om in het nationaal park te slapen en daar 2 dagen rond te trekken. het weer ziet er niet goed uit. Het regent zo af en toe. maar afwachten wat het morgen gaat doen. Als het slecht weer is varen de boten niet en is er geen mogelijkheid om op het eiland te komen. Afwachten dus

Het is erg leuk om alleen te reizen. Ik heb veel aanspraak van de lokale bevolking hier. op het vliegveld en in het vliegtuig probeer ik met zoveel mogelijk mensen een praatje te maken. Met Matthew, een oude marineman, heb ik wel een uur zitten praten over van alles en nogwat. hij had veel gereisd voor zijn werk en kon mooie verhalen vertellen. Daarna in het vliegtuig zat ik naast iemand die reizen verkocht en mij wel op zijn eiland wilde hebben. Hij had een soort jungle eiland met huisjes waar je van alles en nog wat kon doen. Het ligt niet op mijn route en ik had er ook niet zoveel zin in anders had ik nu kunnen abseilen, wild water raften enz.

Ik ben vreselijk moe en heb pijn in mijn oor. Ik ga proberen te slapen.

Tot later.


Dec 18 2008

Donderdag 18 december

Ik zit nu dus in Tawau. Een havenstad ergens aan de kust van Borneo. Ik heb gisteren heerlijk geslapen en vanmorgen een goed ontbijtje gescoord.

Nog even afmaken wat er allemaal de laatste dagen is gebeurt.

Het is wel grappig. ik ben alleen en de meesten van het personeel kennen mijn naam. Dus het is “tonnie” hier en “tonnie” daar als ik over het resort loop. Misschien is het omdat veel mensen maar 3 nachten blijven en ik een uitzondering ben!?

De 15e wilde ik na een lekkere douche op het terras van het restaurant lekker iets gaan drinken. Ik kwam langs de groep japanners die ik op de boot had ontmoet. Ze stonden erop dat ik even bij hun kwam zitten. Dat even werd een paar uur met lekker eten en Soba Shochu een japans drankje van 25% alcohol. Er kwam ook nog een japans meisje (ayako) bij. Ze was ook single dus die oude mensen probeerden ons direct te koppelen!!! Het waren echt aardige mensen. Jammer dat ze niet zo goed engels konden spreken. Om een uur of 9 hielden ze het voor gezien en heb ik mijzelf uitgenodigd bij de groep uit singapore. Ze hadden Gin-Tonic en dat ging er wel in. Ze spraken goed engels en we hebben tot laat zitten praten en lachen.

Ik heb de 16e de laatste 2 opdrachten voor mijn AOW moeten doen. Een navigatie duik, met compas een vierkant zwemmen op 15 meter diepte met stroming. Daarna een drijf opdracht. Michiyo heeft me gehoplen met het perfect afstellen van mijn spullen. Ik zweef nu als een dolfijn door het water! Heerlijk had ik veel eerder moeten doen. Ik zweef nu op mijn longinhoud over de bodem. Als ik daal haal ik adem en ga ik iets omhoog als ik stijg blaas ik rustig uit en zak ik weer een beetje. Ook mijn tank is nu minder snel leeg. voorheen had ik 50 bar over van de 200. Nu zit ik op 80 of 90 bar na 45 minuten duiken. Ne de testen zijn we nog 30min voor de lol gaan duiken. Er liggen daar veel wrakken van vissersboten (afgezonken) daar zijn we doorheen gezwommen en dat is echt super. Zeker als je zo kan zweven. Veel enorme groupers gezien en ook weer de zeepaardjes. Jammer dat het maar 45 minuten duurt een duik!!

Na de bouyancy opdracht was ik klaar, Ik ben nu AOW-diver.

Ik heb daarna nog een duik gemaakt met de boot naar een mooie stek. ik zat op de boot met 2 nederlands die nu in Taiwan wonen. Ook wel een keer leuk om weer nederlands te praten. Mijn japanse vrienden (een deel ervan) waren ook weer van de partij en ayako vroeg ik of ik mee wilden gaan met hen op een sunset dive. Steven (NL) wilde ook nog wel een duik nemen en om 17.15 lagen we weer in het water. Met zaklamp en al bijna een uur gezwommen. Wel eng af en toe zo in het schemer. Niet al teveel vissen gezien maar wel erg gaaf weer.

Na het duiken heb je echt enorme honger dus snel douchen en naar mijn japanse vrieden voor het diner. Een spelletje bekende merken uit het land van herkomst wonnen zij met glans (sony, honda, kawasaki, tayota, hitachi, panasonic, enz enz) ik kwam niet verder dan philips en heineken (dat waren de merken die zij herkenden)

Na het diner wilde ok vroeg gaan slapen want morgen moet ik er weer vroeg uit (4.30) voor sipadan. En ja hoor wie zaten er nog lekker wat te drinken…..de singapore groep. Tonnie come join us!! ze hadden 21 jaar oude chivas bij zich dus ik ben nog maar even blijven hangen!!

De 17e ben ik weer vroeg opgestaan voor mijn Sipadan duik. Het was weer een avontuur. Na 3 duiken moest ik helaas terug naar het resort. pakken en afrekenen (slik). Om 13.30 zat ik in de boot naar semporna. Nog even snel iedereen gedag gezegd en met mijn certificaat AOW op zak zat ik heerlijk te dutten tijdens de 50 minuten terug naar het vasteland.

In semporna werden we op een bus gezet naar Tawau. Ik heb een kamer in het Belmonte Marco Polo. klinkt chique en is het ook. En kost bijna niets.

Ik heb gisteren bij de indiaan zitten eten. Plastic stoeltjes, keiharde tv met engels voetbal maar o zo lekker eten. Mee goreng en Roti met Curry, een paar cola en dan 2 euro moeten afrekenen……ik blijf hier!

Ik ben daarna de stad gaan verkennen. ik denk niet dat hier veel toeristen uit europa komen. iedereen lacht en roept naar me….ik ben de attractie ipv andersom!

Om 2230u had ik het wel gezien en ben ik gaan slapen. Vanmorgen dus goed uitgeslapen en nu ga ik weer de stad in totdat ik naar het vliegveld moet. Ik heb vanmorgen Michael nog gesproken en we zien elkaar de 22e in singapore voor een paar avonden stappen!!!

Ik heb trouwens ook een bod gehad op mijn huis. om de dag heeft de makelaar nu wel een bezichtiging. Het bod was een leuk begin maar de kopers willen niet hoger gaan…..nou dan niet. Ik heb geen haast!

Hoe gaat het trouwens bij RC? Alles goed daar?

Ik ben erg blij met al jullie reacties.

Hey rudolf wat voor souvenier heb je uit brunei voor ellen meegenomen? moest ik naar vragen! Oh en ik hoor van kenners dat beach club niet veel is! maar overslaan dan?

De fotos zijn moelijk te uploaden hier. duurt erg lang dus dat laat ik maar even zitten.

Ik ga wat vluchten kijken nu en dan naar de haven wandelen.

Tot snel weer.


Dec 17 2008

Woensdag 17 december

IK BEN GESLAAGD!!!! Ik heb mijn advanced open water divers gehaald. Was erg leuk om te doen. vooral het verbeteren van het drijven onder water…..heb ik nu heel veel aan. Ik heb het droomeiland alweer verlaten en zit nu in tawau. Ik dacht morgen naar kk te vliegen en dan direct door naar kuching maar had eerder moeten boeken. De vlucht gaat pas om 2135. ik blijf dan nog maar een nachtje in KK en vlieg de 19e naar kuching. Daar ga ik het park bezoeken.

Ik moet stoppen want het internetcafe gaat sluiten. Het was eigenlijk al gesloten maar ik mocht nog snel even binnen om een vlucht te boeken.

morgen uitslapen! het was vanmorgen weer 4.30 uur voor sipadan…het duiken!

ik probeer morgen in de loop van de dag mijn verhaal af te maken.

Tot morgen


Dec 15 2008

Maandag 15 december

Waar was ik gebleven?….. volgens mij ergens aan het einde van een duik!

Zondag de 13e zijn we weer om 5.30u gaan duiken. We zijn weer naar sipadan gegaan (YES) maar deze keer was het zicht minder goed. de vissen waren wel weer geweldig. Bij de 2e duik had ik enorme last van mijn oren maar nieuw gemaakte vrienden uit London hadden wel wat tips. de 3e duik was weer als vanouds geweldig. Eigenlijk zouden we 4 duiken doen maar ik had mijn nachtduik nog voor de boeg en michael moest nog pakken en wat shirts kopen dus hebben we het na 3 duiken voor gezien gehouden.

Zondag 13 december is michael weggegaan. Hij moest weer naar zijn vriend toe waarmee hij oorspronkelijk is gaan reizen. Deze vriend hield echter niet van duiken en is alleen naar Thailand gegaan. Ik heb Michael uitgezwaaid en we hebben een afspraak voor de 22e december in KL. Daar gaan we samen met een vlucht naar singapore en blijven daar een nacht of 3. Daarna gaan we weer terug naar Kl waar hij naar huis vliegt en ik nog lekker kan gaan genieten van mijn laatste dagen.

Gisteren om 1800 uur moest ik me melden bij mijn instructice Misiyo uit japan. Daar hebben we wat basis vaardigheden over het nacht duiken doorgesproken en zijn we daarna het water in gegaan. Was erg gaaf. Met je zaklamp alle vissen en koraal beschijnen. Ziet er heel anders uit dan overdag. Het koraal bijvoorbeeld lijkt dan net een bloemenveld. Verschrikkelijk mooie kleuren en pluimen die uit het koraal omhoog komen. Ook weer geweldige vissen gezien. Een muray zo dik als mijn been lag verscholen onder een rots, een aantal lionvissen, rockfish, scorpionfish ach gewoon teveel om op te noemen. Na een heerlijk bord eten en een biertje was ik zo moe dat ik even lekker ben gaan zitten op het terras van het resaurant. Alleen reizen trekt wel andere mensen aan. Al snel kwam er een jongen uit KL naar me toe die een praatje wilde maken. Hij was ooit een keer in 020 geweest maar wist niet meer waar want hij was zo dronken en stoned geworden die week!!!! echt een goed bezoek aan nederland.

Ik heb vannacht heerlijk geslapen. Voordat ik ging slapen heb ik wel weer bijna een uur naar de turtles staatn kijken.

Vanmorgen om 800u moest ik me weer melden op de boot. We gingen een diepe duik maken. Het zicht was niet echt super maar wel een ervaring om zo diep te gaan. Omdat je door de stikstof in je bloed op die diepte ziek kan worden (overmodig, duizelig, misselijk ed) moet je een spelletje doen om te kijken of je vatbaar bent voor deze dingen. Je moet dan sommetjes oplossen!! ik had een 10… De 2e duik was een vis herkenning. Ik moest allerlei vissen benoemen of Misiyo schreef het op haar schrijfbord en wees ze aan. Erg leuk en leerzaam. Ik zat op de boot met allemaal japanners van ongeveer 70 jaar oud en alweer wil iedereen met me praten, het gaat vanzelf.

Op weg naar het divecentre zwom er nog een enorme zwart-wit gestreepte slang over de bodem van de zee….die zal je tegenkomen bij het duiken!

De 3e duik was gewoon een duik voor de lol maar er was nog een dive master over (linda) en die kreeg ik mee als prive dive master. We gingen naar een oud booreiland en daar was de stroming zo heftig dat we er bijna niet tegenin konden zwemmen. Dan maar gewoon meedrijven……ook weer super mooie en nieuwe vissen gezien. We hebben we 5 minuten in en school barracudas gehangen, die als een tornado om ons heen zwommen. Na 40 minuten was mijn lucht op en moesten we noodgedwongen naar boven. Terug in de boot met allemaal studenten uit singapore.

Vanaf het balkon vanmiddag 6 zeldzame eagel rays gezien van wel 1 meter groot. Ik heb foto’s

Ik heb gewoon geen tijd om te douchen of in bad tegaan want ik zal maar eens wat missen…..

Ik hoor net dat ik de 17e ook weer naar sipadan mag……de laatste 3 duiken hier! Het is hier echt geweldig ik zou zo nog blijven maar wil natuurlijk nog meer van maleisie zien.

Ik ga nu een vlucht boeken voor de 18e december maar weet nog niet waar naar toe!?!?!?

Tot later.


Dec 13 2008

Zaterdag 13 december

Ik had beloofd mijn verhaal af te maken maar we waren wezen duiken met mensen uit singapore en daar zijn we na het duiken bij blijven hangen en we hebben samen gegeten en na het eten nog wat gedronken. Ze hebben me uitgenodigd voor eten en drinken als ik in singapore ben dus dat ga ik zeker doen. Ik had dus geen tijd meer voor jullie!

voor het eten heb ik nog even lekker in bad gelegen en vanuit bad zag ik de zeeslangen en stingrays langszwemmen. Op het balkon konden we lionfish zien zwemmen (zeer dodelijk) en kwamen toen het donker was de zeeschildpadden even adem halen. WAUW

Het goede nieuws dat we gisteren kregen is dat we vandaag naar het eiland Sipadan mochten om te duiken. Volgens Jacques-Yves Cousteau (http://nl.wikipedia.org/wiki/Jacques-Yves_Cousteau) is dit 1 van 5 mooiste duikplekken op aarde. Je vindt hier de meeste diversiteit aan zeeleven. Het enige nadeel is dat we al om 5.30 op de boot moesten zitten. Volledig gekleed in onze duikspullen. De wekker ging dus om 4.30 al af deze morgen. De reden dat we zo blij waren is omdat de regering van Maleisie dit deel van de Golf heeft uitgeroepen tot nationaal park waar perdag maximaal 120 mensen mogen duiken. Als je op de lijst staat en nog eens voor 4 duiken die dag dan mag je van geluk spreken. aangezien er weinig mensen uit Europa (blanken) zijn hebben we een streepje voor hier.

Sipadan: http://nl.wikipedia.org/wiki/Sipadan

Na een kop koffie snel in de boot en na een kwartier varen en een zonsopkomst op het water kwamen we aan bij een klein eiland. Het eiland staat onder strengen bewaking van de militairen omdat er een paar jaar geleden een kidnapping is geweest door mensen uit de Filipijnen en dat willen ze niet nog een keer laten gebeuren. Bij ons resort komt er om de paar uur een zwaar bewapenden speedboot van de marine even een kijkje nemen of alles veilig is. Kompleet met kanon en skimaskers varen ze dan een rondje rond het comlex.

Nu het duiken:

Ik spring van de boot stop mijn hoofd onder water en daar ligt een 2 meter lange haai te wachten……geweldig. Het is te veel om te noemen maar tijdens de 4 duiken van allemaal bijna 45 minuten kwam ik ogen te kort. Ik wist gewoon niet waar ik moest kijken; naar links een stuk of duizend barracuda’s naar rechts een paar haaien en daardoor heen ik denk wel 100 schilpadden en dan niet van die kleine dingen die je thuis in een kom hebt nee minstens een meter lang en sommige wel bijna 2 meter. De barracudas zwemmen in een soort cirkel rond waardoor er eens soort trog wordt gevormd als je daar in zwemt zit je midden in een tornado van 1 meter lange vissen (met scherpe tanden). Gewoonweg niet te beschrijven. De schildpadden liggen te rusten op het koraal of zwemmen gewoon om je heen. Ik heb nog nooit zoveel verschillende vissen en koraal gezien. En het mooiste is…..morgen mogen we weer!!!!! YES! Ik heb een stel ontmoet uit zweden en zij hadden een camera voor onder water bij zich. Ze sturen zodra ze thuis zijn een cd met de foto’s op.

Micheal en ik kunnen het erg goed met elkaar vinden en we hebben een hoop lol samen. Hij gaat overmorgen naar KL terug en ik heb net nog 3 dagen bijgeboekt. In die 3 dagen ga ik mijn advanced divers course doen en ook nog een paar nachtduiken.

Het leven op dit resort is erg lekker. Als je gaat duiken staat de fles met je BCD en regulator klaar op de boot het enige dat je hier zelf moet doen is je pak aantrekken en je duikbril op zetten……….wel iets te makkelijk af en toe. Het zelf doen is ook onderdeel van het duiken. maar ja ze staan erop dat ze je helpen. Het eten is hier echt lekker veel oosters eten en alles volgens mij vers uit de zee.

Het is hier nu bijna 1500 uur en ik ga zo maar eens een stoel op zoeken en wat lezen.

Morgen is het weer vroeg dag voor weer een geweldig duik avontuur….

Ik moet ook mijn vervolg trip eens gaan plannen. Ik denk nu aan: vanuit duiken naar Brunei en daarna naar Singapore en dan naar KK voordat ik naar huis vlieg

Tot morgen


Dec 12 2008

Vrijdag 12 december

hier zit ik: http://www.sipadan-resort.com/

Na een erg goede nacht om 6.30 uur wakker van de wekker en een snel ontbijt in de eetzaal. Om 8 uur zaten we alweer op de boot voor een geweldige duik excursie. We zijn in ongeveer 45 min naar een afgelegen eiland gevaren en daar op de 1e duik tot 28 meter afgedaald. Erg mooie kleurrijke vissen gezien. Na een korte duik van 28 minuten moest ik naar boven omdat mijn buddy michael al bijna zonder lucht zat. Na een korte stop van een uur op het eiland zijn we aan de 2e duik begonnen en daar heb ik voor het eerst een zeepaardje gezien. Er zaten er 3 op een soort koraal. 1 van de zeepaardjes was zwanger volgens de divermaster (linda). Deze duik konden we bijne 45 minuten onder blijven en we hebben weer erg veel en mooie vissen gezien.

Ik zit nu even wat tijd te doden in het resort want om 14.30 gaan we weer voor de 3e duik met de boot naar een ander eiland. Ik heb net maar even geinformeerd of ik een paar dagen kan bijboeken en of ik mijn advanced divers license hier kan halen……en dat hoor ik straks na de duik.

Als het mogelijk is dan maak ik mijn verhaal vanavond af.

Tot later


Dec 12 2008

Donderdag 11 december

Na een heel erg koude nacht in het hotel…de airco had 1 stand en dat was vol vermogen…… zat ik om 8 uur alweer op het vleigveld. Mijn eerste vlucht met air asia naar Tawau. In het vliegtuig zat ik naast michael uit Wales. Hij ging duiken in een mooi resort voor de kust van Seprona. 4 dagen in een luxe resort en zoveel duiken maken als je kunt. Ik besloot dat ik wel met hem mee wilde gaan. We konden dan een kamer delen en samen duiken. Via de busdriver een boeking gemaakt en om 12 uur zaten we op de boot naar ons eiland, nou ja eiland. Het is een drijvend resort op een rif. Gaaf…..ik probeer wat foto’s te maken. Na een korte uitleg over van alles en nog wat kregen we de kamer te zien. Het is een prive huisje op een pier met bad, douche en zeer lekkere bedden. Vanuit bad kun je zo de zee op kijken, geweldig. Nog geen uur later lagen we al 9 meter diep in het water. Wel slecht zicht maar genoeg te zien….rockfish, murrays, angelfish en nog veel meer. Na een uurtje duiken even op de kant om op adem te komen en een uur later alweer het water in voor de 2e duik…..wauw. ‘s avonds lekker eten en een bierje op het terras. Om 21u vonden we het welletjes en zijn we gaan slapen. Ik hoop dat ik een volle nacht slaap krijg.


Dec 10 2008

Woensdag 10 december

Het is erg leuk om al jullie reacties te lezen. Ik kan er niet direct op reageren maar zal het op deze manier even doen.

Ja maikel dat is een achtbaan. Gaaf! midden in het grootste winkelcentrum van Azie staat een enorm pretpark met als topatractie die achtbaan.

MJ en J: Mijn zwempantalon is nog niet nat geweest…..mijn rug wel!

In dat winkelcentrum met die achtbaan staat ook die kerstboom. Ik ben in nog een ander centrum geweest waar wim en ria in de gouden tijden wel een week zouden kunnen shoppen. Cartier, Iceberg, JC versace en al die ander dure merken. Maar daar stond nog een keer zo grote boom….

Janet: ik probeer zo vaak mogelijk iets te schrijven. Leuk dat je als eerste kijkt

Rudje: spierpijn komt morgen wel! nu heb ik kramp….. het was een geweldige ervaring. Ik kan het niet vertellen aan de rest maar ellen, edwin, monique en jij snappen wel wat ik heb meegemaakt.

Imne: jammer dat het niet lukt. probeer het nog eens zou ik zeggen

Olechka-persik: geen idee maar het zal wel!

R+S+I: leuk dat jullie ook meekijken


Dec 10 2008

Woensdag 10 december

Ik had net mijn internet afgesloten, echt nog geen 10 seconden of de dame van de receptie kwam me vertellen dat ze een kamer vrij hebben. ” Het is wel een dure”: zegt ze. Wat kan mij het schelen…..Ik mag de berg op. Snel betalen en een groepje zoeken om een gids en vervoer te delen. Als snel zie ik 2 jongens staan die met nog een ander stel een gids en busje hebben geregeld, ik mag best wel mee maar zij gaan het lange pad doen. 8,5 km ipv 6,5….ik besluit niet lullig te doen en ga met ze mee. De tocht is geweldig 5 uur klimmen en dalen door een regenwoud. Het ene moment schijnt de zon en dan opeens zit je in de wolken en komt de regen met bakken naar beneden. Wat een geweldige ervaring (en volgens rudolf en ellen moet het mooiste nog komen!). Halverwege hebben we tijd voor een luch. het meegebracht eten gaat erin als koek. Opeens horen we een knal, alsof er iemand op het dak van ons hutje is gesprongen. Wat blijkt de duitse jongen (kay) is flauwgevallen. Gelukkig heb ik mijn BHV en hebben we laatst wat trucjes geleerd. na een beetje praten, knijpen en proberen het bloed weer naar zijn hersenen te krijgen komt hij weer bij……ik ben de held van de dag. Het was wel even eng want je zit midden in de jungle en op iets van 3000 meter hoogte, bel dan maar eens 112! na 5 uur komen we uitgeput aan. Niet veel anderen hebben deze tocht ondernomen en ik moet dan ook tig keer vertellen hoe het was. Na een douche en heete thee met een leker bord noodles is het een beetje verhalen over wat we allemaal doen thuis en waarom Maleisie. Om een uur of 9 gaat iedereen naar bed want morgen moeten we om 2 uur op. De tocht naar de top (4095 meter) kost ons 3 uur en we gaan voor de zonsopgang. Na een onrustige nacht, mijn kamer genootje is ziek en moet spugen. Gelukkig heb ik nog wat paracetamol van de kruidvat bij me en als snel is ze weer aan wat beter en slaapt ze als een roosje. Haar broer, zack is blij met mijn help en het is dan ook de hele nacht: “thank you sir” ” good night sir”. om 2 uur uit bed en na een kop koffie gaat de klim beginnen. Ik kan het wel vertellen maar je moet het zelf ervaren. Om 3 uur ‘s nachts in ht pikke donker met een zaklampje op je hoofd, handschoenen aan en een muts op, een berg van meer dan 4 km beklimmen, GEWELDIG. op de top was het ijskoud en al snel kwam de zon op. Mooie foto’s gemaakt maar het mooiste was de afdaling daarna. Dan zie je pas wat voor hoogte je hebt overwonnen. Na een moeizame afdaling en een ontbijt ben ik alleen (de rest was niet zo snel in de afdaling) aan de weg naar de receptie begonnen. Na 3 zware uren met veel pijn en vermoeidheid was ik eindelijk benenden. Daar aangekomen zag ik een engelse jongen die ik boven heb leren kennen. Samen hebben we gelijk een taxi naar KK terug genomen en we zitten nu in en luxe hotel voor nog geen 16 euro. Ik heb heerlijk een uur of 2 in bad gelegen (ik stonk inmiddels zo dat de dames van de receptie in het hotel moesten kokhalzen). Na een heerlijk fris bad ben ik een vlucht gaan boeken voor mijn duik avontuur. Morgenochten om 9.30 vlieg ik in een vliegtuig voor max 9 personen naar Tawau. Daar probeer ik een boot te regelen naar een oud olieplatform midden op zee. Van dat platform hebben ze een hotel gemaakt speciaal voor duikers…..ik ben benieuwd.
Op de top 4095,2 meter hoog

Op de top 4095,2 meter hoog

De top

De top

Het bewijs

Het bewijs


Dec 9 2008

Dinsag 9 december

Zo ik ben er….Mt kinabalu. Maar ik mag er niet op. Geen kamers meer beschikbaar in Laban Rata. Een slaapstation halverwege. Ik moet hier tot 11 uur wachten op een eventuele afzegging, het is nu 9 uur dus dat duurt nog wel even.

Op maandag om 12 uur zat ik in het vliegtuig naar KK (kota Kinabalu). Een vlucht van 2 1/2 uur. Het was een regenachtige dag in KL dus het vertrek was welkom. In KK was het zonnig en warm. vanuit het vliegveld met een taxi naar het busstation en daarvandaan rechtstreeks naar de berg. Er was gelukkig nog een slaapplaats vrij in het park dus ik heb hier heerlijk geslapen, midden in allerlei jungle geluiden. Vanmorgen al vroeg op en vragen voor een eventuele afzegging maar ik moet echt nog even wachten. Morgen schijnt ook al vol te zitten dus als dat zo is dan ga ik iets anders regelen. Ik wil hier best een dag wachten….beetje lezen of met een gids het park in maar 2 dagen hier zitten …..nee dat niet. Dan ga ik eerst naar Sepilok (naar de Oeran Oetang) en dan weer terug naar de berg als ik kan reserveren tenminste. Ik sla de jungle tocht dan over want ik wil echt wel gaan duiken. jeetje ik heb nog zoveel te doen…….ik heb nu al tijd tekort. Vanuit mijn ooghoek zie ik allemaal mensen komen….nog geen afzeggingen dus!

Ik heb wat mensen ontmoet uit nieuw zeeland en die komen uit Kuching. Zij doen het zelfde rondje maar dan andersom. Het is zeker de moeite waard om daar te gaan kijken. Ook het nationale park Bako is super maar dat had ik al van Rudolf gehoord. Ik ga denk ik daar de kerstdagen doorbrengen aan een lekker strand met een heerlijk koel drankje. Vanuit daar is het gemakkelijk vliegen naar Singapore.

Ik ga nu wel wat dingen alvast vooruit boeken, ben ik wel minder flexibel maar ja iedere keer VOL is ook niets.

tot snel!

PS. leuk om jullie reacties te lezen


Dec 7 2008

Fotos


Dec 7 2008

zondag 7 december

Zo ik heb lekker geslapen….van 22.00 uur tot zeker 11.15! Aangezien het ontbijt tot 10.30 was ben ik na een frisse douche maar naar starbucks gegaan voor een “small” koffie, croissant en een donut. Vanuit daar een beetje mijn dag gepland. Ik wilde een paar guesthouses bekijken en vragen voor beschikbaarheid op 30 en 31 december en ik wilde een vlucht of treinreis uit KL boeken voor morgen (8 december). Maar eerst een stop bij het hoge Petronas Twin Towers. Ik was al laat maar hoopte nog een kaartje te krijgen…geen geluk dus, alles op. Dan maar een beetje shoppen en wat kom ik daar tegen….een ZARA. tja kan het niet laten dus even naar binnen….niets gekocht trouwens! vanuit daar naar China Town en een biertje drinken in de Reggea Bar! In china town mijn mogelijke slaapplaats voor de laatste dagen in KL gevonden. Nu nog een vliegtuig of trein hiervandaan. Oke de trein zit vol (waar heb ik dat meer meegemaakt!) dan maar een vliegtuig. Goed ook aardig vol en een beetje aan de dure kant maar dan had ik eerder moeten boeken…….ik vlieg morgen naar Kota Kinabalu. Daar blijf ik een paar dagen om die geweldige berg te beklimmen ( http://nl.wikipedia.org/wiki/Mount_Kinabalu ). Mijn plan is nu om daarna naar Sandakan te gaan om een Oerang Oetang weeshuis te bezoeken en op een lekker strand te gaan liggen en me voorbereiden op de duiken die ik ga maken. Ik moet daarvoor wel naar een plaatsje Tawau vleigen. Dat vliegen gaat met een klein propellor vliegtuig voor max 19 personen, Ik ben benieuwd! Daar wil ik dan een dag of 10 blijven om te duiken. Ik wil mijn advandced divers gaan halen zodat ik ook echt 30 meter diep mag….en niet iedere keer stiekem.

Na het boeken van mijn vlucht en nog even wat extra info voor de trein weer met de monorail naar het mege winkelcentrum voor alweer sushi….ik krijg niet iedere dag de kans dat te eten en die rijst en noodles komen vanzelf!!!! Na het eten ben ik naar de BIOS gegaan en heb naar James bond zitten kijken. Voordat ik zo weer mijn bedje ga opzoeken eerst nog even de website updaten en jullie vertellen over mijn reis…bij deze dus.

Het gaat hier allemaal heel erg goed en ik begin al te wennen aan de hitte.

Morgen ga ik weer een ander avontuur tegemoed ik laat snel weer wat van me horen.


Dec 6 2008

Zaterdag 6 december

Ik hoop dat iedereen mooie kados heeft gekregen? Ik ben mijn kado aan mijzelf aan het beleven.

Het was een lange, saaie en warme vlucht. 12 uur in een volgepropt vliegtuig. Eenmaal in maleisie ging alles vanzelf. Voor ik het wist was ik met trein en monorail in de stad en daar was het zoeken naar een hotel of hostel. Nou dat viel even tegen. Alles zit bijna vol. Omdat veel mensen naar maleisie zijn gegaan ipv thailand en de maleisies zelf vakantie hebben is het super druk in de stad. Ik heb mijn intrek genomen in een mooi hotel vlakbij de twintowers. Ik was al om 10 uur bij het hotel maar kan pas om 1400 een lekker douche nemen….dus maar even de stad in en winkelcentra verkennen. Het is erg heet en vochtig….valt wel even tegen. om 2 uur mocht ik dan eindelijk mijn douche gaan nemen. Na een klein tukje ben ik de stad maar weer ingelopen en vond ik een mooie sushibar. Voor een paar euro kun je je hier lekker vol eten. Op weg naar het hotel kwam ik langs een internet cafe en heb nog een beetje energie om mijn reisverslag bij te werken. Ik kan hier jammer genoeg geen fotos toevoegen…..dus dat komt later.

Morgen ga ik bekijken wat ik hierna ga doen. Waarschijnlijk nog 2 dagen KL en dan met het vleigtuig naar borneo.

Ik heb het nu helemaal gehad en ga lekker mijn bedje opzoeken.


Dec 5 2008

Vrijdag 5 december

zie ginds komt het vliegtuig……….

Yes, alles zit in mijn rugzak. Nog voor de laatste keer een controle: Gas uit; check, Licht uit; check; ramen dicht; check, gordijnen dicht; check!

Tot snel!


Dec 4 2008

Donderdag 4 december

Terwijl iedereen plannen maakt voor de komende sinterklaasavonden ben ik mijn backpack aan het inpakken. Ben ik niets vergeten…..? Zal ik dit nu wel of niet meenemen….? Ach ik koop het daar wel als ik het nodig heb. Mijn nieuw gekocht duikmasker en snorkel gaan zeker mee. Nog wat dropjes en kauwgom in mijn handbagage en nog snel even het e-ticket uitprinten en van mij mag het morgen 7 uur zijn.

De plannen voor de komende dagen: Heb ik niet! Ik ga in het vliegtuig beslissen waar ik na aankomst op het vleigveld van KL naar toe ga. Het kan zijn dat ik een paar dagen in KL blijf maar het regent er nu dus misschien vlieg ik wel direct door naar Borneo……..het is voor mij als voor jullie een verassing waar ik het volgende bericht vandaan zal sturen.

21:19.

Mijn tas is gepakt. Totale gewicht 18 kilo…..pfffff arme rug! Ik heb niet eens zoveel bij mij, denk ik?!

Tot later!


Dec 2 2008

Dinsdag 2 december

Ik heb eindelijk de knoop doorgehakt, ik heb geboekt. Op vrijdag 5 december vlieg ik naar Kuala Lumpur, Maleisie. Ik heb even getwijfeld of ik nog naar Cape Town zou vliegen waar Marc en Josje zitten maar heb besloten om volgend jaar met Marc samen een paar weken te gaan. Lekker een Harley te huren en dan daar rond rijden. De komende vakantie ga ik me volledig op Maleisie richten……

Vanaf vandaag zal ik proberen zoveel mogelijk informatie op mijn site te zetten.