Dinsag 9 december

Zo ik ben er….Mt kinabalu. Maar ik mag er niet op. Geen kamers meer beschikbaar in Laban Rata. Een slaapstation halverwege. Ik moet hier tot 11 uur wachten op een eventuele afzegging, het is nu 9 uur dus dat duurt nog wel even.

Op maandag om 12 uur zat ik in het vliegtuig naar KK (kota Kinabalu). Een vlucht van 2 1/2 uur. Het was een regenachtige dag in KL dus het vertrek was welkom. In KK was het zonnig en warm. vanuit het vliegveld met een taxi naar het busstation en daarvandaan rechtstreeks naar de berg. Er was gelukkig nog een slaapplaats vrij in het park dus ik heb hier heerlijk geslapen, midden in allerlei jungle geluiden. Vanmorgen al vroeg op en vragen voor een eventuele afzegging maar ik moet echt nog even wachten. Morgen schijnt ook al vol te zitten dus als dat zo is dan ga ik iets anders regelen. Ik wil hier best een dag wachten….beetje lezen of met een gids het park in maar 2 dagen hier zitten …..nee dat niet. Dan ga ik eerst naar Sepilok (naar de Oeran Oetang) en dan weer terug naar de berg als ik kan reserveren tenminste. Ik sla de jungle tocht dan over want ik wil echt wel gaan duiken. jeetje ik heb nog zoveel te doen…….ik heb nu al tijd tekort. Vanuit mijn ooghoek zie ik allemaal mensen komen….nog geen afzeggingen dus!

Ik heb wat mensen ontmoet uit nieuw zeeland en die komen uit Kuching. Zij doen het zelfde rondje maar dan andersom. Het is zeker de moeite waard om daar te gaan kijken. Ook het nationale park Bako is super maar dat had ik al van Rudolf gehoord. Ik ga denk ik daar de kerstdagen doorbrengen aan een lekker strand met een heerlijk koel drankje. Vanuit daar is het gemakkelijk vliegen naar Singapore.

Ik ga nu wel wat dingen alvast vooruit boeken, ben ik wel minder flexibel maar ja iedere keer VOL is ook niets.

tot snel!

PS. leuk om jullie reacties te lezen


3 Responses to “Dinsag 9 december”

  • Dennis,Janet en Romy Says:

    Jippie weer een verhaal…
    Elke keer met computer opstarten kijken we even.
    Jammer dat er geen plekkie meer was, maar dat komt vast wel goed.
    Dat het zo druk is daar..??
    Nou vanuit een regen en bere koud Nederland weer een fijne dag en we duimen voor een uitvaller…
    Romy en ik zeggen, Tot morgen doei x

  • Rudolf den Dekker Says:

    Nou heel veel succes vanacht met het bereiken van de top en met de zware afdaling. Ik zou voor de komende dagen niet al teveel inspanningen doen aangezien de spierpijn ongetwijfeld gaat komen. Massages zijn zeer welkom !
    Geniet van het komende uitzicht en ik zie de foto’s graag tegemoet.

  • moeder Says:

    hier even een berichtje van mij ik kijk s’morgens of er weer wat bij staat .Je hebt het wel leuk als je het zo leest .En ook nog mooi weer nou hier is het heel slecht het word vandaag niet licht met al die buien .Ben je al op de berg geweest? wat een grote kerstboom dan is die vanmij maar een kleintje. Nou dat was wat tot de volgende keer doeg moeder.

Leave a Reply

*