Jan 22 2011

Dag 7

6 uur!!!! Ieder een uit bed. Koffie, thee en een boterham erin en rijden maar. Over ongeveer 10 uur zijn we weer in Alphen aan den Rijn.

Met een “flitsende vaart”, he Willem?, zijn we naar huis gereden. Zo tussen 3 en 4 uur was iedereen wel weer thuis en was de vakantie weer voorbij. Om echt de laatste euro’s op te maken zijn we (Willeke, Harald, Maaike, Frans en ik) nog wat wezen eten in alphen. Ja we hadden echt wat nodig want tijdens het skien was er weinig van eten gekomen en zagen we er een beetje uitgemergeld uit……..nee ik kan me niet herinneren dat ik zoveel in 1 week heb gegeten, ik moet nodig gaan vermageren!

De hele familie Boone, ooms en tantes, Harald en Maaike onwijs bedankt voor de mooie vakantie ik heb het super naar mijn zin gehad en ik hoop dat ik jullie niet teveel tot last ben geweest.

als afsluiter zeg ik: HOP HOP HOP HOP HOP HOP……….


Jan 21 2011

Dag 6

Dag 6 is ook weer voorbij gevlogen net zoals de rest van de dagen. De laatste dag skiën was wel heel erg super. Veel verse sneeuw en af en toe een zonnetje maar wel ijzig koud. toch nog 31 kilometer in de benen en dat is goed te voelen.

Nog 1 keertje naar de max om de laatste euro’s op te maken….

Als afsluiter zijn we met de hele buts gaan eten bij mauth. Veel te veel en echt veel te warm daar binnen. In combinatie met de drank werden de verhalen vrijer en moest ik nog wat persoonlijke vragen beantwoorden waar zelfs ik rode oortjes van kreeg!

Nu nog tassen inpakken en vroeg naar bed want morgen willen we om 7 uur vertrekken.

Iedereen bedankt voor de leuke reacties en tot mijn volgende vakantie!!


Jan 20 2011

Dag 5

Het is vandaag alweer donderdag. De afgelopen nacht heeft het onafgebroken gesneeuwd en de pistes zien er perfect uit. Het is dus tijd om naar Elmau toe te gaan. Met de auto een klein stukje rijden en dan snel met het treintje omhoog. Ze hebben me wel gewaarschuwd dat er hier een beruchtte zware piste is maar daar ben ik natuurlijk niet bang voor!!! het is vandaag behoorlijk koud en door de sneeuwkanonnen moeten de sneeuwbrillen op. Het skien gaat erg lekker maar het is behoorlijk afzien door de kou. Dan maar een drankje meer…….. Het eten in een klein tentje is niet wat je ervan verwacht. Enorme borden met eten en voor het eerst gaan er zelfs borden terug naar de keuken met een restje!! Zelfs Frans slaat de restjes af!

na een aantal keren diverse skiliften te hebben genomen besluiten we om een beetje richting de auto te skien. Want de beruchtte zwarte piste ligt nog stees op de loer. Gelukkig weten we deze piste te ontwijken en belanden we in een berghutje alwaar ze heerlijke jagerthee schenken…. zo dat nooit meer, met moeite de laatste honderden meters naar het eindpunt kunnen voltooien. Wel hebben we elkaar beter leren kennen en 1 van de leden van de groep verklaarde dat hij spijt heeft dat hij nooit zijn Ambi (IT) diploma heeft gehaald. Aan ons natuurlijk de taak om te vragen hoe dat dan zo gekomen is….het antwoord: de lesstof was zo eenvoudig (onder mijn niveau) maar bij het examen wist ik net de antwoorden niet meer!! JA JA zo kennen we er nog wel een paar.

Na veel te veel drank tijdens het spelletje UNO in het appartement was er een warm bord macaroni om weer een beetje van op te knappen. Frans ging na het eten even een uurtje?! zijn tas inpakken en de rest lag trouwens voor de TV een beetje uit te buiken…..zodat dezelfde mensen weer de afwas moesten doen!!

Jammer dat het alweer donderdag is want dat betekend dat we morgen alweer in moeten pakken….maar ieder nadeel heeft zijn voordeel en dat is dat ik dan zaterdag weer
“zusammen” in Alphen ben en daar zie ik enorm naar uit 😉


Jan 19 2011

Dag 4

Vanmorgen met regen op de ramen opgestaan, jammer hoor nu gaan we vandaag de piste niet op. Ach dan maar boekje lezen. Om 11 uur zijn we toch maar naar buiten gegaan. Het was goed koud dus de kans op sneeuw was aanwezig. Een lekkere lange wandeling gemaakt in de regen en de verse alpenlucht. Even bij de intersport naar binnen maar er was niet leuks in de aanbieding.

Eindelijk naar de POST! dat is een restaurant waar ze de hele vakantie al over praten. niets is beter dan bij de POST, bij de post schenken ze dit niet, ach bij de post is dit gerecht veel beter. Ik natuurlijk nieuwsgierig waar ik terecht zou komen. Nou bij binnenkomst bijna kots neigingen van de zure lucht die er hing……maar de wijn en het eten was er prima dus die lucht was snel vergeten. De clientele was ver boven een interessante leeftijd en sommigen hadden zelfs al een druiper…….

Vanuit de post naar een ander leuk tentje maar eerst samen met Maaike wat sigaren gehaald want vandaag zou ik worden ingeweid in UNO met sigaren. Nu weet ik niet veel van sigaren en kwam naar buiten met een paar dominicaanse sigaren waar een fijnproever zijn vingers bij aflikt….. het spelletje was snel uitgelegd en de sigaren gedoopt in de Remi Martin VSOP waren al snel aan het branden. Ik hoefde even geen alcohol meer want morgen wilde ik een dag lekker skien. Na dit gemeld te hebben was de bestelling bij de barman “3 bier, bitte”!! na bijna anderhalf uur lurken aan een dikke bolknak was de lol er wel een beetje vanaf en ook de overige klanten konden door de dikke sigaren rook ons wel de deur uit kijken. Dan maar snel naar buiten waar het lekker hard sneeuwde. De grote vlokken bleven al op de straat liggen dus dat word morgen goed skien.

In het appartement was iedereen er weer en zetten we het spelletje UNO voort. De stand was van minder belang maar het bier en de wijn vloeiden rijkelijk en dat maakte het heel erg gezellig. Het avondeten bestond uit rodekool met aardappelen en een hamburger.

Het sneeuwt nog steeds onwijs hard dus morgen word zeker weer een dag vol skie plezier!

@ Jacqueline: ik heb gemerkt dat het gevaarlijk spul is die peren. Zeker als je nog moet skien….en je wordt hier zeker gemist 😉
@ prien: ik ben het 2e filmpje op dag 2. Blauwe jas met zwarte broek.
@ romy en de rest: een hertje heb ik al wel gezien. niet zo jaloers jullie mogen nog!
@ ruud: fijn dat je goed thuis bent gekomen en we hebben een peertje op je genomen.


Jan 18 2011

Dag 3

Dinsdag 18 januari.

Zo dat was even moeilijk vanmorgen. De wijn bleek erg lekker te zijn!! Maar wel vroeg uit bed om Jeroen uit te zwaaien. De arme jongen moest alweer naar huis terwijl wij nog lekker mogen blijven….

Het is weer een mooie dag dus die bruine koppen gaat wel lukken.

Het was voor mij een zwaar dagje. Ik schaam me niet om dat toe te geven maar dit was mijn dag niet. Ik zag ook wel vertrokken gezichten bij de rest maar daar ging het “zooooo goed!”. Het was wel weer een super mooie dag. lekker gegeten boven op de berg en daarna door de zware sneeuw weer naar beneden. Nog even bij de SPAR wat voorraad gehaald en gezellig terug naar het warme appartement. Vanavond krijgen we spruitjes, aardappelen en een lekkere bal gehakt als eten.

Op 1 foto zie je de twee straaljagers die Ruud naar Nederland hebben begeleid…. Hij is vanavond vertrokken met het vliegtuig.

voor bepaalde thuisblijvers, de peertjes zijn heel lekker……..jammer dat je er niet bij bent, volgend jaar weer een nieuwe kans 😉


Jan 18 2011

Dag 2

Maandag 17 januari

Het was vandaag weer een super mooie ski dag. De sneeuw was weer beter dan gisteren en het zonnetje scheen weer heerlijk. We zijn enorm tekeer gegaan en hebben 35 km geskied. Aan het einde van de dag hebben we een zwarte piste overwonnen en dat gevierd met een lekker drankje. Op de klok kijkend schrokken we want we moesten om 17 uur precies in de taxi bus naar Maria Alm zitten want willem en Corry gaven een etentje ter eren van hun verjaardag. Om op tijd te zijn moesten we ons nog gaan haasten. De laatste afdaling was goed zwaar maar we hebben het gehaald. Het eten was heel lekker en de wijn ook. Frans bleek een goede reisleider te zijn en liet ons precies afzetten waar we wilden!!


Jan 16 2011

Dag 1

De eerste dag was een zeer zonnige dag. De sneeuw was beter dag verwacht en het skiën ging dan ook bij iedereen super goed. Alleen moet ik wel wennen aan de verschillende alcoholische versnaperingen die de familie Boone de gehele dag nuttigt. Ik heb moeite om het tempo bij te houden maar ik laat me natuurlijk niet kennen!!

Vandaag ook voor het eerst mee gelokt naar de MAX. De apres-ski hut van St. Johann. Om 1730 begonnen en stipt om 1900 uur weer naar huis voor de nasi van tante Jet. Nu zitten we allemaal uit te buiken en genieten we van een kopje Douwe Egberts koffie! Alle verhalen van Frans blijken niet gelogen te zijn want het is hier reuze gezellig.


Jan 16 2011

We gaan beginnen!

Na een rit van 10 uur zijn we uiteindelijk op ons plekje aangekomen. Het appartement is super. De oude garde van de familie Boone was nog aanwezig en het bakje koffie dat vers voor ons werd gezet was heerlijk. Na een korte rust pauze zijn we snel mijn ski uitrusting gaan huren. Bij de verhuur kwamen we ook de rest van de familie tegen. Alhoewel deze al flink beschonken waren herkenden we ze direct.

‘s avonds zijn we met de hele groep uit eten gegaan en moest ik nog ingewijd worden in allerlei regeltjes. Ik was bang dat ik een soort ontgroening zou moeten doen. Behalve het drinken van een juttertje viel het allemaal wel mee. Misschien moet het ergste nog komen….


Jan 15 2011

Alweer op vakantie

Het is wel heel vroeg maar dat moeten we er maar voor over hebben. Eindelijk ga ik weer eens op wintersport. We ( Maaike, Frans en ikke) zijn onderweg naar St. Johann in Oostenrijk. Nog 9 uur in de auto en dan maar eens kijken of het na vele jaren niet skiën nog een beetje gaat.