Dag 5

Het is vandaag alweer donderdag. De afgelopen nacht heeft het onafgebroken gesneeuwd en de pistes zien er perfect uit. Het is dus tijd om naar Elmau toe te gaan. Met de auto een klein stukje rijden en dan snel met het treintje omhoog. Ze hebben me wel gewaarschuwd dat er hier een beruchtte zware piste is maar daar ben ik natuurlijk niet bang voor!!! het is vandaag behoorlijk koud en door de sneeuwkanonnen moeten de sneeuwbrillen op. Het skien gaat erg lekker maar het is behoorlijk afzien door de kou. Dan maar een drankje meer…….. Het eten in een klein tentje is niet wat je ervan verwacht. Enorme borden met eten en voor het eerst gaan er zelfs borden terug naar de keuken met een restje!! Zelfs Frans slaat de restjes af!

na een aantal keren diverse skiliften te hebben genomen besluiten we om een beetje richting de auto te skien. Want de beruchtte zwarte piste ligt nog stees op de loer. Gelukkig weten we deze piste te ontwijken en belanden we in een berghutje alwaar ze heerlijke jagerthee schenken…. zo dat nooit meer, met moeite de laatste honderden meters naar het eindpunt kunnen voltooien. Wel hebben we elkaar beter leren kennen en 1 van de leden van de groep verklaarde dat hij spijt heeft dat hij nooit zijn Ambi (IT) diploma heeft gehaald. Aan ons natuurlijk de taak om te vragen hoe dat dan zo gekomen is….het antwoord: de lesstof was zo eenvoudig (onder mijn niveau) maar bij het examen wist ik net de antwoorden niet meer!! JA JA zo kennen we er nog wel een paar.

Na veel te veel drank tijdens het spelletje UNO in het appartement was er een warm bord macaroni om weer een beetje van op te knappen. Frans ging na het eten even een uurtje?! zijn tas inpakken en de rest lag trouwens voor de TV een beetje uit te buiken…..zodat dezelfde mensen weer de afwas moesten doen!!

Jammer dat het alweer donderdag is want dat betekend dat we morgen alweer in moeten pakken….maar ieder nadeel heeft zijn voordeel en dat is dat ik dan zaterdag weer
“zusammen” in Alphen ben en daar zie ik enorm naar uit 😉


2 Responses to “Dag 5”

 • Dennis,Janet, Romy en Owen Says:

  Mama, wie is dat op ski? Dat is ome Tonnie, Oh Ome Tonnie,vet cool!!! hahaha.. Geniet van de laatste dag! Veel liefs van ons.

 • Jacqueline Says:

  Dus je kunt ook al goed afwassen, multifunctioneel dus.

  Frans, is dat net zoals in de pauze; ga ff de was in de wasmachine gooien :-P?

  Hoop dat jullie laatste dagje skiën fantastisch is geweest! Geniet van jullie laatste avond en tot snel :-).

  Goede reis

  liefs

  Jacqueline

Leave a Reply

*