Oct 6 2019

Dag 14

De aller, aller aller laatste dag van ons verblijf op Curaçao. De huur auto heeft het prima gedaan. Bij het ophalen werden we gewezen op het lage verbruik. Een beetje rustig rijden en we hoefden helemaal niet te tanken. Nou wist die man ook niet dat we ruim 850 kilometer zouden gaan rijden in 2 weken tijd. Best wel knap eigenlijk op een eiland van 61 km lang. We hebben er wel 3 x voor moeten tanken

Ruim 850 kilometer gereden deze vakantie

Tot volgende keer


Oct 5 2019

Dag 13

Helaas zit het er bijna op voor ons. We maken ons op voor de terug vlucht naar Nederland. Koffertjes inpakken, mutsen en wanten in de handbagage en de sneeuwschoenen alvast aan. We zijn klaar voor winterse temperaturen!

Op dinsdag aanstaande zal Jac Paparazzi een foto verslag geven in buurthuis de steuntrekker. De voorstelling begint om 16:00 uur en zal ongeveer om 23:30 afgelopen zijn. Voor eten en drinken dient u zelf te zorgen. Na afloop is er nog een meet en greet met Jacqueline zelf om te discussiëren over de gebruikte technieken, filters en instellingen.

 • Geen pauze
 • Zelf voor eten en drinken zorgen
 • Magnetron aanwezig
 • Geen sterk ruikende gerechten mee naar binnen nemen
 • Toegang gratis
 • Fooienpot aanwezig
 • Zaal open om 13:00 uur. (Zaal sluit uiterlijk om 2:00 uur)
 • VOL = VOL
 • Geen reserveringen mogelijk
 • Gepaste kleding (zwembroek, bikini verplicht)
 • Tijdens de show is het maken van foto’s verboden
Batterij is leeg………..

Oct 5 2019

Dag 12

De week is weer voorbij, het is vrijdag. We vieren het weekeinde met een dagje naar het strand. Vandaag is de keuze gevallen op “ grote knip”. Tja wat moet ik er over zeggen. Warm, zand en water. Na een tussenstop bij de supermarkt zijn we weer voorzien van cola, fruithapje en jumbo ribbel chips (smaak paprika). Op het strand genieten we van onze bedjes en de schaduw van de Manzanilla boom.

Onderweg nog een blik op de berg geworpen

Oct 4 2019

Dag 11

Dag 11 alweer. Gelukkig hoeven we nog niet naar huis. Vandaar dat we hebben besloten om nogmaals een poging te doen de Christoffelberg te beklimmen. Hoe moeilijk kan dat zijn!? Dus wekker gezet en om 6 uur ging dat klote ding af. Douchen, ontbijten en volgeladen met flessen water naar de berg gereden. Gelukkig is het iets bewolkt zodat het aanvoelt als 34 gr ipv 35 gr. Volgens de dame aan de kassa is het een uurtje klimmen en hoe lang het duurt eer je weer bij de voet van de berg bent, ligt eraan welke kant je kiest om af te dalen. Dat kan in een paar seconden of toch ook weer in een uur op de iets veiligere manier.

Het was zwaar zweten en zwaar klimmen maar we hebben het gehaald. Na overleg toch maar gekozen voor de lange weg naar beneden en ook die hebben we veilig afgelegd. Nog wat gedronken in het café van het park en toen het museum bezocht dat is gemaakt in de nog best bewaarde plantage van het eiland. We zijn een hoop wijzer geworden over de leefwijze van de bewoners door de jaren heen.

Hoe ging dat spreekwoord ook alweer: “ een ezel stoot hem in het algemeen niet 2 x in dezelfde kamelenteen”?

Genoeg avontuur en cultuur, op naar het strand. Vandaag coral reef resort. Huisjes vanaf 500.000 euro tot tegen de 2 miljoen. Hier zit ook beach club karakter. Lekker eten en drinken aan het strand, dat hebben we wel nodig en verdient.

Mijn Dushi

Onder het genot van een burger en een awa di lamunchi geluisterd naar de super spannende wedstrijd van Feyenoord. Helemaal geweldig dat ze met 2-0 wonnen. Na willen II de 2e topclub die we dit jaar pakken.

Feyenoord-Porto kippenvel
We hebben een bod gedaan maar bij nader inzien was het water in het zwembad te koud. Jammer het had een leuk plekje kunnen zijn voor de weekeinden

Oct 3 2019

Dag 10

Vandaag weer een dagje relaxen op het strand. Beetje liggen, beetje snorkelen en daarna een beetje eten. Het woord beet mag ik eigenlijk niet gebruiken van Jacqueline, vanwege de muggen en andere steek dingen….

Koekoek

Oct 1 2019

Dag 9

Duiken!!!!!! Woorden schieten te kort en de foto’s spreken voor zich. Het was echt super. In de ochtend hebben we eerst een refeshduik gedaan met onze duikinstructrice Lois en duikbuddy Martin. Na 6 jaar niet gedoken te hebben was dat toch wel fijn. Na wat oefeningen zijn we op weggegaan naar het rif genaamd Alice in Wonderland en man o man wat was het prachtig. Zoveel verschillende vissen en mooi koraal. Het was een hele fijne en relaxte duik. Na de duik even bijkomen en daarna lekker aan het lunchbuffet bij het Kura Hulanda hotel met een goedlachse gastvrouw en een prachtig uitzicht over de baai. Er liep een mooie leguaan en die moest en zou op de foto. Na de lunch gingen we ons weer klaarmaken voor duik nummer 2. Dit keer was onze duikinstructrice Jill en onze duikbuddy Kaat. En we gingen nu de rechterkant van het rif bekijken en op zoek naar allerlei mooie vissen en het zeepaardje. Wederom echt prachtig en ja het zeepaardje hebben we ook gevonden. Onderweg zagen we ook veel lionfish alias koraalduivel wat geen goed teken is. Deze dieren hebben hier geen natuurlijke vijanden en zijn schadelijk voor het rif. Daarom wordt er ook op ze gejaagd, ze schijnen heerlijk te smaken. Helaas was de trip niet zonder schade, koraal is scherp, erg scherp. Tja je moet er wat voor over hebben als je een mega grote groene mureen tussen de rotsen spot. Het was wederom een prachtige rustige duik. Even bijkomen en op naar de baai Playa Grandi alias Piskado waar de schildpadden zwemmen. Ohhh wat een geluk, wel 4 grote schildpadden gezien en er mee mogen zwemmen. Zo leuk om te zien hoe ze rustig naar boven zwemmen om adem te halen. Wat een mooie afsluiting van een geweldige dag. Echt weer gaaf om te duiken, we zijn bevoorrechte en gelukkige mensen dat we al dit prachtigs mogen meemaken en zien.

Jacqueline Paparazzi valt mens én dier lastig

Oct 1 2019

Dag 8

Het is niet te geloven maar vanmorgen ging om 6 uur de wekker….. tingeling! We hebben onze zinnen gezet op een beklimming van de Christoffelberg. Deze berg is met 375 meter het hoogste punt van Curaçao. Op weg naar het noorden (want daar ligt de berg dit jaar) hoorden we via radio Dolfijn, 92,7 fm, dat er code geel is afgegeven voor de noordelijke gebieden van het eiland. Ze verwachten veel regen en storm, echt ideale omstandigheden om een berg te gaan beklimmen. Bij de entree van het park aangekomen werd ons eigenlijk afgeraden om de berg te beklimmen. De vele modder en slipperige rotsen maakten het een onaangename beklimming, aldus de verkoopster van de tickets. Omdat we niet zo bang zijn uitgevallen besloten we toch om de gok te wagen, maar net op het moment dat Jacqueline de betaalkaart door de machine wilde halen begon het me toch te regenen. Gelukkig kon ik nog net haar arm terugtrekken zodat de betaling niet door kon gaan gaan. We besloten om toch maar niet te gaan wandelen en hebben beloofd dat we bij goed weer woensdag terug komen.

Maar wat gaan we dan doen? Shoppen in het sjieke winkelcentrum Zuikertuintje. Vanwege een 020 feestdag waren veel winkels dicht. Jammer want het geld wilde graag van de creditcard af. Dan maar door naar Willemstad want daar waren we nog niet geweest. Ik rijden en Jacqueline de navigatie. Zo dan! Dat is een hoge brug. Daar durf ik echt niet overheen met mijn hoogte vrees. Links en dan rechts en dan met de bocht mee en dan zijn we op de parkeerplaats. Maar die links werd een rechts en voor ik het wist zat ik op de brug.

Willemstad is mooi maar ook erg warm. We hoopten wat verkoeling te vinden in een museum over de handel in mensen, slaven. Maar dat viel tegen. Het museum daar en tegen was zeer indrukwekkend. Zeker als je ziet dat slavernij eigenlijk nog bestaat. Terug naar de overkant van het water ging deze keer niet met de pontjesbrug maar met de ferry. De brug zelf was naar de zijkant gevaren om een boot door te laten. Dwalend door de straatjes kwamen we nog allerlei moois tegen.

We verlangende naar verkoeling en waar kun je die vinden? In het zwembad of bij de appie. Eerst langs de appie dan maar om de boodschappen aan te vullen. Ondanks dat we niet hadden geluncht kon ik de verleiding toch weerstaan om de bolussen te laten liggen. Met een fris bakje fruit, saucijzenbroodje en een smerig (bleek later) kaasbroodje hebben we de lunch genoten. Op naar het zwembad.

Carwash. Zijn ze gek op hier
De Moskoning kan hier nog goede zaken doen. Voordeel is dat de kerstbomen hier niet meer bevroren zijn bij het uitpakken/sorteren.
In het hotel zit ook een casino. Dit is de hoofdprijs
Pullmantur, de arme tak van de familie. Moeten het doen met een bootje
Bolus bij de appie
Toch nog maar een keer naar Tony Roma’s
Klein burgertje met mac&cheese

Sep 29 2019

Dag 7

Sorry sorry sorry voor de lezers die van regelmaat houden maar vandaag geen foto’s van het leven onderwater op Curaçao maar in plaats daarvan hebben we foto’s van boven water. Onze reis ging vandaag naar het nationaal park Shete Boka (de zeven inhammen). Dit park ligt aan de oostkust en wordt continu bestookt door de golven. Hier geen idyllische strandjes maar scherpe rotsen en woeste zee. Een extra vraag voor de thuisblijvers: wie helpt mij Dora zoeken? Antwoorden worden door de jury beoordeeld op kwaliteit, originaliteit en snelheid.

Om de dag eens een keer goed af te sluiten zijn we naar Karakter gereden aan de westkust waar je een super mooie zonsondergang kunt zien. Helaas hadden de overige gasten last van de overijverige fotografe. Niet alleen vanwege het door het beeld lopen maar vooral vanwege het klik klik klik klik klik klik klik klik klik ( Sd kaartje alweer vol). Nadat de zon onder was gegaan hebben we onszelf getrakteerd op een stuk appeltaart met slagroom en vanille ijs. Toen we terug liepen naar de auto konden we door het gebrek aan licht vervuiling de Melkweg zien. Dat was wel een uniek gezicht. Tijdens het kijken naar de hemel kwam er nog een vallende ster voorbij die we geweldig goed konden volgen. En zoals het moet hebben we een wens gedaan en is het nog maar de vraag of we weer terug komen naar Nederland dit jaar!


Sep 29 2019

Dag 6

We zijn alweer bij dag 6 aanbeland. Wat gaat de tijd toch snel. Wat ook snel gaat is de brandstof. Doordat de airco constant op vol vermogen staat te draaien ontstaat er een draaikolk in de benzine tank. Gelukkig kost de benzine hier maar 1 euro. Tanken doe je door vooraf te betalen en dan maar hopen dat alles in de tank past.

Voordat we vandaag naar het prachtige Cas Abao strand reden dachten we nog even wat lekker fruit te scoren. Helaas konden we er alleen fruitsapjes kopen en dat hebben we dus ook gedaan. Hebben het heerlijke awa lambuchi gedronken, is een drankje met als hoofd ingrediënt limoen.

Nu volgen een paar sfeer foto’s met het knapste stel van Curaçao.

Eenmaal op het strand aangekomen hebben we een mooie plek onder de bomen gevonden, lekker in de schaduw. Is wel fijn aangezien de zonkracht flink is en ons tere huidje daar toch niet echt goed tegen bestand is. En wat hebben we toch weer een mooie vissen gezien en flinke jongens dit keer. En jaja onder water lijkt alles groter……..maar echt waar deze waren een stuk groter dan gisteren.

Flying Gurnard met sidekick. Zo grappig om te zien hoe de vis naar eten zoekt. Al die gaatjes in de bodem is gemaakt door vissen op zoek naar eten
Spot de pijlstaartrog
PorkeyPine fish
Gele Troepiaal
Oranje Troepiaal
In de file naar huis

Vanavond doen we lui en eten we Italiaans in het hotel. Daarbij drinken we wat alcohol naar goed lokaal gebruik


Sep 28 2019

Visjes


Sep 28 2019

Dag 5

Dag 5 had een leuke afsluiting. We zijn lekker gaan eten op Mambo Beach. Wat een verschil met het rustige gemoedelijke hotel waar wij zitten. Er valt een hoop te zien. Van instragramsletjes (man/vrouw/onzijdig), gebruinde beachboys en beachgirls tot hippe families.
Eten hebben we bij El Grill en Mexicano gedaan. Op een terras dat over het plebs uitkeek. Geweldig genoten.

verder deze dag strand en snorkelen, dus hier zijn de foto’s. Op onderstaande onderwater foto’s staan een aantal verborgen vissen. Wie kan ze zien? Stuur je antwoorden per briefkaart naar mambo boulevard 13 tav de jury. De prijzen worden op 3 oktober persoonlijk uitgereikt bij beachbar de turtle. (Over de uitslag kan worden onderhandeld).

De prijs…… 1 x full body insmeren met factor 50.


Sep 27 2019

Dag 4

Vandaag was Jacqueline vroeg wakker omdat de zon gisteren goed haar best heeft gedaan. Door de ietwat rode rug ging slapen niet zo goed.

Het schema voor vandaag is

Ontbijten

Strand

Dineren

Slapen

Vandaag dus geen spannend verhaal maar alleen maar wat foto’s. Het strand dat we hebben bezocht had een mooi snorkel reef dat Alice in Wonderland wordt genoemd. Het was idd een mooi wonderlandschap met de mooiste vissen. 


Sep 26 2019

Medelingen van huishoudelijke aard.

Bezochte stranden:

 • Plaza Porto Marie
 • Playa Kalki


Aantal muggenbeten van Jacqueline:

 • 26-9-2019 is 9 stuks
 • 27-9-2019 gestopt met tellen

Aantal muggenbeten van Tonnie:

 • 26-9-2019 is 0 stuks
 • 26-9-2019 is 3 stuks
 • 27-9-2019 is 5 stuks erbij

Sep 26 2019

Dag 3

Vanmorgen weer vroeg wakker. Tja dat kan ook niet anders als je al om tien uur gaat slapen. Bij het ontbijt (eitje, pancakes met maple sirup, fruit en veel koffie en thee) zijn de plannen gemaakt volgens het al eerder vermelde schema. Het moeilijkste was om te kiezen naar welk tropisch strand we zouden gaan. Gelukkig hadden we van de thuisblijvers wat tips meegekregen en viel de keuze voor vandaag op ” Porto Marie”, het strand met de varkens! Na een korte rit met wat tussenstops voor Jacqueline de fotograaf (zie foto 1,2 en 3) zijn we bij ons 1e strand van deze vakanties aangekomen.

Het strand in zijn volle glorie. Zien jullie die cruiseboot in de verte? Daarover later meer nieuws.

Varkens hebben we niet gezien of het moet onderstaande vet gemest wezen zijn!?

Gelukkig hebben we voldoende apparatuur bij ons om de lezer mee te nemen met ons avontuur. Zo hebben we dus ook de mogelijkheid om tijdens het snorkelen (nee niet wat Dries Roelvink daar onder verstaat. Dit is een nette site) foto’s kunnen maken.

Omdat er een paar bussen luidruchtige Amerikanen vanuit een cruiseboot het strand op werden gereden hebben we besloten om lekker naar het hotel terug te gaan. Na een lekker (koude) douche hebben we ons in nette kleertjes gestoken en zijn we gaan eten bij Tony Roma’s. Mij nog bekend van een tripje naar Miami, ongeveer 26 jaar geleden. En wat denk je? De ribs smaken nog precies hetzelfde. (Foto’s laden niet altijd goed maar geloof me, ze waren lekker)

Dit is wat er is overgebleven…

 

Dag 3 zit er, net als het eten, weer op. We gaan ons voorbereiden op dag 4 uit ons drukke schema.


Sep 24 2019

Dag 2

Na een heerlijke nacht slapen bij een temperatuur van 22 graden Celsius zijn we fris wakker geworden. Gelukkig hebben we een hotel met een goed restaurant waar wij het ontbijt mogen gebruiken.

Vandaag gaan we wat bijkomen van de reis en gaan we de activiteiten voor de komende dagen bekijken. Een dame van TUI komt wat verkopen.

Maar wij hebben ons schema al klaar:

Dag 3 – Strand

Dag 4 – Strand

Dag 5 – Strand

Dag 6 – Strand

Dag 7 – Strand

Enz enz

Betalen doen ze hier met oud geld.

 

Gelukkig doen we hier gewoon bij de appie happie boodschappen.

 

 

Na het boodschappen doen bij de appie in de Jan Thiel baai konden we er niet onderuit; een bezoekje aan het strand aldaar. Omdat het al ver voorbij lunchtijd was hebben we bij Zanzibar een heerlijk broodje kroket en broodje hamburger gegeten. Je moet je tenslotte aanpassen aan de lokale bevolking.

 


Omdat we (eigenlijk Jacqueline) wat van de omgeving wilde zien en de enige plek waar het uit te houden is is de auto met airco. Zijn we een stukje gaan rijden. We kwamen bij een verlaten schip aan waar zo bleek na wat onderzoek ook duiktripjes naartoe worden gemaakt. Ik kan me wel mooiere plekjes voorstellen om naar te duiken.

Vlakbij vonden we nog wat gebouwen die doen herinneren aan oude tijden. Gelukkig zijn die gebouwen met Nederlands geld opgeknapt al zie ik niet waar dat opknappen dan is gebeurt. De staat van de gebouwen komt overeen met de houding van het bord, het zal wel!

Een 1e duik in het zwembad bij ons hotel en een drankje aan/bij de poolbar behoren ook nog tot de hoogtepunten van deze 2e dag van ons verblijf op Curaçao

Om 22 honderd uur waren we compleet uitgeteld ( Nederlandse tijd 04:00 uur) en zeggen we: ” welterusten en slaap lekker”


Sep 24 2019

De vlucht

Na een lange vlucht van 9 1/2 uur op kleine stoeltjes en ook nog eens een flinke buurman naast me zijn we eindelijk geland op Hato, Curaçao.

Met de selfiestick een mooie foto kunnen maken…

 

Hato international AirPort.

 

San Juan vanuit de lucht.

Nee hoor ik slaap niet. Ik ben onder de indruk van mijn spannende boek.

we hebben daarna onze huurauto opgehaald en met maar 1 x verkeerd rijden bereikten we uiteindelijk ons hotel. Na een snelle maaltijd in het in het hotel gevestigde Italiaanse restaurant zijn we onder de douche gegaan en lagen we om 22:00 uur in bed. Dat was een dag van bijna 23 uur reizen.

Tot morgen en slaap lekker.


Sep 20 2019

Curacao 2019

Heerlijk van de zon en zee genieten waar kan je dit beter dan op Curacao?