Dag 9

Duiken!!!!!! Woorden schieten te kort en de foto’s spreken voor zich. Het was echt super. In de ochtend hebben we eerst een refeshduik gedaan met onze duikinstructrice Lois en duikbuddy Martin. Na 6 jaar niet gedoken te hebben was dat toch wel fijn. Na wat oefeningen zijn we op weggegaan naar het rif genaamd Alice in Wonderland en man o man wat was het prachtig. Zoveel verschillende vissen en mooi koraal. Het was een hele fijne en relaxte duik. Na de duik even bijkomen en daarna lekker aan het lunchbuffet bij het Kura Hulanda hotel met een goedlachse gastvrouw en een prachtig uitzicht over de baai. Er liep een mooie leguaan en die moest en zou op de foto. Na de lunch gingen we ons weer klaarmaken voor duik nummer 2. Dit keer was onze duikinstructrice Jill en onze duikbuddy Kaat. En we gingen nu de rechterkant van het rif bekijken en op zoek naar allerlei mooie vissen en het zeepaardje. Wederom echt prachtig en ja het zeepaardje hebben we ook gevonden. Onderweg zagen we ook veel lionfish alias koraalduivel wat geen goed teken is. Deze dieren hebben hier geen natuurlijke vijanden en zijn schadelijk voor het rif. Daarom wordt er ook op ze gejaagd, ze schijnen heerlijk te smaken. Helaas was de trip niet zonder schade, koraal is scherp, erg scherp. Tja je moet er wat voor over hebben als je een mega grote groene mureen tussen de rotsen spot. Het was wederom een prachtige rustige duik. Even bijkomen en op naar de baai Playa Grandi alias Piskado waar de schildpadden zwemmen. Ohhh wat een geluk, wel 4 grote schildpadden gezien en er mee mogen zwemmen. Zo leuk om te zien hoe ze rustig naar boven zwemmen om adem te halen. Wat een mooie afsluiting van een geweldige dag. Echt weer gaaf om te duiken, we zijn bevoorrechte en gelukkige mensen dat we al dit prachtigs mogen meemaken en zien.

Jacqueline Paparazzi valt mens én dier lastig

Leave a Reply

*