Maandag 22 december

Ik zit nu weer op een vliegveld, in kuching. ik wacht op mijn vliegtuig naar Singapore.

Wat is er allemaal weer gedaan de afgelopen dagen…?

de 20e december.

Ik heb heerlijk een dagje in kuching gelopen en daar mooie gebouwen gezien. Kuching ligt aan een rivier en daardoor kun je lekker wandelen over de boulevard. Ook zijn er veel westerse winkels en eetdingen. De vele kleine smalle straatjes zijn toch wel weer het hoogtepunt van een wandeling en een bezoek aan een klein restaurantje kun je dan ook niet overslaan. Ik heb in een dorm geslapen in een heel erg gaaf hostel. Alles keurig schoon en gweldig personeel. Ik ben om een uur of 17 boven gaan zitten in de bar en daar met de bediening een beejte zitten kletsen. Toen was er opeens een hoop lawaai op straat en bleek er een kerstoptocht te zijn. bijna een uur lang allerlei wagens en muziek ter ere van het kerstfeest. De barman had ondertussen wat eten besteld en onder het genot van een biertje en een heerlijk bordje eten zaten we met de rest van het personeel naar de optocht te kijken. Na een uur kwam Fen, een meisje uit singapore ook boven in de bar zitten en daar heb ik tot diep in de nacht mee zitten praten en drinken. Ze gaat me morgen een rondleiding geven in singapore en we gaan samen naar de Zoo. Moet de mooiste en beste dierentuin in de wereld zijn als ik iedereen hier hoor. ik kijk er echt naar uit. Straks zie ik michael ook weer. ik had hem gezegd dat hij maar een hotel voor ons moet regelen. nou ik zit geloof ik in de bekendste straat van singapore midden in het stap en nacht leven……dat zal nog wat worden deze dagen!!! We gaan ook nog lekker winkelen want dat schijn je hier echt goed te kunnen.

21 december.

Gisterenmorgen aan het ontbijt heb ik janneke leren kennen. Ik vertelde dat ik naar bako ging en zij wilde daar ook wel heen. Na de tassen gepakt te hebben zijn we met de bus naar bako gereden. Daar op een klein bootje overgestapt en toen naar het park. We hadden een mooi huisje voor ons tweetjes. En ja rudolf de apen hadden ons na 2 minuten al in de gaten……wat een brutale beesten. We zijn na een flink bord eten samen aan de wandeling begonnen. Omdat er veel regen was gevallen was het erg nat en ook nog eens behoorlijk heet dus het zweet liep al snel van onze kop…. na een wandeling van bijna 4 uur weer terug bij het begin punt en we hadden wel een biertje verdiend vonden we. We zijn daarna snel gaan douchen en dan maar weer eten en bier. We hebben echt veel gelachen en gepraat, jeetje wat kan zij ouwehoeren!!!! Dat was denk ik ook de reden dat we weinig (eigenlijk geen!) wilde beesten hebben gezien onderweg!. toen maar naar ons knusse hutje voor een welverdiende nacht slaap. De douche ‘s morgens was koud en met water uit de berg niet echt schoon. We hebben op het gemakkie gegeten en daarna nog een lekkere wandeling over het strand gemaakt. Het bootje dat ons weer terug moest brengen was keurig op tijd en als snel zaten we weer in de bus. We hebben nog een roti gegeten samen en toen heb ik een lange warme douche genomen en schone kleren aangetrokken. Ik had mijn vieze was achtergelaten en die lag nu weer schoon te wachten. Janneke blijft nog een nachtje in kuching slapen en na afscheid te hebben genomen ben ik in een teksi gesprongen. We hebben echt heel veel lol gehad samen en ook onwijs veel zitten praten……..jammer dat ze in Amsterdam woont!!!!

Oh ja door al dat gedoe moet ik ook nog even vertellen dat ik naar een doktor geweest ben. mijn bloeddruk is 120/80 mijn hartslag prima, keel, ogen en longen oke….maar ik was er toch voor mijn oren. nou het leek wel een complete check-up! Ik had een lichte oor ontsteking en met een drupel en pil moest het wel overgaan en inderdaad het is nu bijna over.

Eerlijk gezegd heb ik nu wel genoeg jungle gezien en denk ik eraan om naar de Cameron Highlands tegaan. een enorm gebied met veel theeplantages ergens hoog in de bergen. Ik moet alles nog eens goed gaan plannen en dan een beslissing nemen.

Eerst ga ik lekker genieten in singapore en daarna zie ik wel weer.

Goed dat het met ome han weer wat beter gaat.

Ik heb mijn fiets inderdad niet meegenomen. Had ik wel willen doen hier lekker fietsen. Mooie bergen!!

tot snel


3 Responses to “Maandag 22 december”

  • Imne, Wilco en William Says:

    leuke verhalen weer allemaal, wij maken ons op voor de kerstdagen met burgelijke zaken zoals kapper, koekjes bakken, kerstkaarten schrijven voor die die geen email hebben, nou nog iets wat absoluut niet burgelijk is om de dag mee af te sluiten maar dat hoor je wel als we het gekocht hebben…

    veel plezier daar

  • Hetty Says:

    Hey Tonnie, Nog bedankt voor je kerstkaart! Ik hou je huis netjes, ga in t weekend nog n keertje. Geniet ervan, en fijne dagen en Happy New Year!!!!! Groetjes!! Hetty

  • Rudolf den Dekker Says:

    Hoi Tonnie,

    Heb je de Neusaap ( dutch monkey ) niet gezien op Bako. Wel de mooie zonsondergang ?

    Alvast Prettige kerstdagen, al zal je daar er misschien niet veel van merken.

    Houdoe war.

Leave a Reply

*