Maandag 15 december

Waar was ik gebleven?….. volgens mij ergens aan het einde van een duik!

Zondag de 13e zijn we weer om 5.30u gaan duiken. We zijn weer naar sipadan gegaan (YES) maar deze keer was het zicht minder goed. de vissen waren wel weer geweldig. Bij de 2e duik had ik enorme last van mijn oren maar nieuw gemaakte vrienden uit London hadden wel wat tips. de 3e duik was weer als vanouds geweldig. Eigenlijk zouden we 4 duiken doen maar ik had mijn nachtduik nog voor de boeg en michael moest nog pakken en wat shirts kopen dus hebben we het na 3 duiken voor gezien gehouden.

Zondag 13 december is michael weggegaan. Hij moest weer naar zijn vriend toe waarmee hij oorspronkelijk is gaan reizen. Deze vriend hield echter niet van duiken en is alleen naar Thailand gegaan. Ik heb Michael uitgezwaaid en we hebben een afspraak voor de 22e december in KL. Daar gaan we samen met een vlucht naar singapore en blijven daar een nacht of 3. Daarna gaan we weer terug naar Kl waar hij naar huis vliegt en ik nog lekker kan gaan genieten van mijn laatste dagen.

Gisteren om 1800 uur moest ik me melden bij mijn instructice Misiyo uit japan. Daar hebben we wat basis vaardigheden over het nacht duiken doorgesproken en zijn we daarna het water in gegaan. Was erg gaaf. Met je zaklamp alle vissen en koraal beschijnen. Ziet er heel anders uit dan overdag. Het koraal bijvoorbeeld lijkt dan net een bloemenveld. Verschrikkelijk mooie kleuren en pluimen die uit het koraal omhoog komen. Ook weer geweldige vissen gezien. Een muray zo dik als mijn been lag verscholen onder een rots, een aantal lionvissen, rockfish, scorpionfish ach gewoon teveel om op te noemen. Na een heerlijk bord eten en een biertje was ik zo moe dat ik even lekker ben gaan zitten op het terras van het resaurant. Alleen reizen trekt wel andere mensen aan. Al snel kwam er een jongen uit KL naar me toe die een praatje wilde maken. Hij was ooit een keer in 020 geweest maar wist niet meer waar want hij was zo dronken en stoned geworden die week!!!! echt een goed bezoek aan nederland.

Ik heb vannacht heerlijk geslapen. Voordat ik ging slapen heb ik wel weer bijna een uur naar de turtles staatn kijken.

Vanmorgen om 800u moest ik me weer melden op de boot. We gingen een diepe duik maken. Het zicht was niet echt super maar wel een ervaring om zo diep te gaan. Omdat je door de stikstof in je bloed op die diepte ziek kan worden (overmodig, duizelig, misselijk ed) moet je een spelletje doen om te kijken of je vatbaar bent voor deze dingen. Je moet dan sommetjes oplossen!! ik had een 10… De 2e duik was een vis herkenning. Ik moest allerlei vissen benoemen of Misiyo schreef het op haar schrijfbord en wees ze aan. Erg leuk en leerzaam. Ik zat op de boot met allemaal japanners van ongeveer 70 jaar oud en alweer wil iedereen met me praten, het gaat vanzelf.

Op weg naar het divecentre zwom er nog een enorme zwart-wit gestreepte slang over de bodem van de zee….die zal je tegenkomen bij het duiken!

De 3e duik was gewoon een duik voor de lol maar er was nog een dive master over (linda) en die kreeg ik mee als prive dive master. We gingen naar een oud booreiland en daar was de stroming zo heftig dat we er bijna niet tegenin konden zwemmen. Dan maar gewoon meedrijven……ook weer super mooie en nieuwe vissen gezien. We hebben we 5 minuten in en school barracudas gehangen, die als een tornado om ons heen zwommen. Na 40 minuten was mijn lucht op en moesten we noodgedwongen naar boven. Terug in de boot met allemaal studenten uit singapore.

Vanaf het balkon vanmiddag 6 zeldzame eagel rays gezien van wel 1 meter groot. Ik heb foto’s

Ik heb gewoon geen tijd om te douchen of in bad tegaan want ik zal maar eens wat missen…..

Ik hoor net dat ik de 17e ook weer naar sipadan mag……de laatste 3 duiken hier! Het is hier echt geweldig ik zou zo nog blijven maar wil natuurlijk nog meer van maleisie zien.

Ik ga nu een vlucht boeken voor de 18e december maar weet nog niet waar naar toe!?!?!?

Tot later.


8 Responses to “Maandag 15 december”

  • admin Says:

    Iedereen bedankt voor jullie berichtjes. Het is leuk om te lezen dat jullie er ook plezier in hebben!

  • Ko Poelman Says:

    Weer een fantastisch verslag…
    Wat een belevenis met al dit onderwater gebeuren.
    Een mooi kado voor je verjaardag is een onderwater camera?
    En nog meer duiken deze week. Veel succes.
    Geniet de komende dagen voor een volgende vliegreis naar ????
    Heb je al adressen uitgewisseld met je mede reisgenoten voor een volgend logeer- vakantie?
    Groeten van je Vader.

  • Imne Says:

    Hallo Tonnie,

    Gaaf om het allemaal te horen. We zijn heel benieuwd naar de foto’s die bij het verhaal horen.

    Geef je stoffel de schilpad een knuffel van ons

    Duik en vlieg ze verder

  • moeder Says:

    ik word met de dag jaloerser op je. De wereld heeft toch nog heel veel mooie dingen en daar moeten we toch wel zuinig op zijn .nou ik kijk weer al uit naar je volgend verslag moetie

  • Dennis,Janet en Romy Says:

    heee ton, wat onwijs gaaf weer, ik zou ook geen minuut willen missen, er is zo te lezen zoveel te zien.. Met die schildpadden en die school,tsss…
    Ik kreeg net een berichtje van m,n collega die is net twee dagen geleden terug gekomen van waar jij zit. ze had nog wel tips. Als je ze wilt weten moet je maar even in je verhaal zetten dan mail ik de tips en evt doe dingen wel door.. iets met oerang oetangs en met een bootje het oerwoud in ofzo kijk maar, wij kijken wel uit naar je volgend weerzinwekkende avontuur… top.
    Doei x

  • Céleste & Imco Says:

    Hai Tonnie,
    Je verhalen doen het goed hier in koud Hoofddorp! Met koele drankjes tussen de palmen en uitzicht op het prachtige onderwaterlandschap, dat is toch om van te dromen. Heel fijn dat je reis zo goed bevalt, dat is niet te plannen Het is je gegund!
    We blijven je volgen en kijken uit naar je foto’s, zodat we nog wat verder kunnen dagdromen. Liefs Céleste & Imco

  • Rudolf den Dekker Says:

    Hoi Tonnie,

    Echt leuk om te lezen dat je het zo goed maakt.
    Hoe is het alleen reizen tot nu toe ? Valt reuze mee daar hé ?
    Nou geniet nog maar onder water en ben je weer in KL terug, even naar de beach club toe gaan. ( echt lachen voor een man alleen !)
    Voor je cluppie hoef je nog niet terug te komen dus geniet nog maar flink daar. Groeten Rudolf

  • moeder Says:

    nou je hebt het zo druk zeker dat je de mberichten niet meer op site kan zetten moetie

Leave a Reply

*