7 maart het verhaal

7 maart
Weer vroeg op….Hein weet ons iedere keer weer zover te krijgen dat we stipt op tijd onze tent hebben ingepakt en in de truck hebben liggen! Niemand sputtert tegen en bij de koffie zijn meeste erg stil. We zijn allemaal wel op maar nog niet wakker.

Na een paar uur rijden kwamen we in het plaatsje, nou ja plaatsje. Er was een tankstation, toilet en een nederlanse warme bakker (zou leuk zijn als we Sven hier tegenkwamen). Solitaire heet dit gehucht en is bij sommige nederlanders bekend vanwege een boek over een Nederlander die zich daar jaren geleden heeft gevestigd.

Via de woestijn (wanneer zijn we van dat zand verlost?) met mega mooie vergezichten van enomre bergen en valleien komen we aan bij walvisbaai. Er zijn hier toch geen walvissen meer te zien dus craij trap het gaspedaal nog eens tot op de bodem in en we scheuren naar swakopmund. We stoppen als 1e bij het activiteitencentrum voor een uitleg wat er allemaal gedaan kan worden.

De keuze binnen de groep is gevallen op (in volgorde van adrenaline kick)
Boottocht naar dolfijnen
Sandboarden
Quadrijden
Skydiven

Het weer is perfect om vanaf 10000 voet uit een vliegtuig te springen dus we (Suzanne, Peter, Marlies, Patrick, rudolf en ik) om die middag nog een sprong in het diepe te wagen….

De uitleg op het kleine vliegveld, een toilet en een tuinhuisje voor de spullen is kort maar krachtig. Het aantrekken van de pakken en daarna het tuig is minder comfortabel, zeker voor de mannelijke springers…… Ik zou nog wel een paar noten hoger dan Gerard joling kunnen halen maar ik had er de kracht niet meer voor!

Iedereen van de groep is meegekomen, ook de niet springers. Iedereen staat klaar met fotoatoestel en Jos loopt als een echte cameran (met gevaar voor eigen leven) mee over de landingsbaan on alles te filmen!

Met een cesna 206 gaan we per 2 naar boven. De zijdeur is een rolluik dat voor de helft openstaat!? Na een minnuut of 10 vraagt rudolf hoe hoog we ziten. Ik zelf zou gokken dat we er bijna zijn zo hoog zitten we al in de lucht maar nee hoor we zitten pas op 3500 voet. Dat is pas 1/3 van de hoogte die we moeten bereiken. Shit ik begin me af te vragen of dit wel een goed idee is geweest. Maar als ik me omdraai zit rudolf gewoon grapjes te maken met de camera man…….!

Op ongeveer 10000 voet gaat de deur helemaal open, slik! Oh nee ik moet als 1e…..goed hier gaan we voetjes buiten boord en dan onder het vliegt……aaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhh. Wat een versnelling. Met 220 km/uur storten we naar de aarde. Door je armen te spreiden kun je sturen en we vliegen als een adelaar door de lucht. Halverwege gaat de parachute open en mag ik zelf sturen. Linker of rechter arm naar beneden zorgt ervoor dat je rondjes gaat draaien. Tingeling wat is
dit cool. We doen nog wat truckjes en staan weer veel te snel aan de grond. Ik kan gewoon niet uitleggen wat voor beleving het is, sorry jullie zullen het zelf moeten ervaren 😉

De dvd die sommigen hebben laten maken krijgen we in het kantoortje te zien en dan pas zie je hoe veel snelheid je hebt.

Vol adrenaline zit de hele groep ‘s avonds aan tafel bij de italiaan. Er is een prijs voor wie het 1e op de site zet wat rudolf heeft gegeten!?

We hebben baie plezier gehad vandaag.


5 Responses to “7 maart het verhaal”

  • janet dennis romy en owen Says:

    Nou ik hoef het niet zelf mee te maken om te ervaren wat een kick het heeft gegeven,door je verhaal te lezen beleef ik al een heel eind mee… Super!
    Nu op naar de andere activiteiten!!! Sandboarde lijkt me ook een mega beleving. En ik ga voor de Nutella hahahaha… Veel plezier en doe voorzichtig!

  • prien Says:

    nou ik sluit me bij janet aan Wat een belevingen Om jaloers op te worden Moest wel goed kijken naar de foto. Je bent daar net uit het vliegtuig zeker Je hebt een knuffel van snowy ze is een beetje moe Ik denk dat het een beetje ver was vandaag 2uur hebben we gelopen Moetie is ook een beetje moe Morgen rust dag Nou ton geniet maar lekker gr

  • Peggy Says:

    Wat is het heerlijk om te lezen hoe gaaf jullie het hebben. En wat een luxe dat er zo goed voor jullie gezorgd wordt…..! Ik ben zo benieuwd naar de foto’s. Zo n zonsopgang lijkt me zo onbeschrijflijk mooi. En die natuur, ik weet dat het gevoel van zo’n mooie plekken nooit echt is vast te leggen maar toch! Dat sky diven is echt stoer! Kan me voorstellen dat het n kick geeft. Ik weet niet eens zeker of Rudolf nog wel wilde eten……
    Geniet er morgen weer van en ik lees het vervolg graag. En vergeet je niet om wat afrikaanse dansjes te leren Rudolf? kus Peggy

  • Engeline Adams Says:

    Hoi Rudolf en Tonnie,

    Jullie verslag heb ik ademloos gelezen. Dit is écht een avontuur.
    Hoe Rudolf met grote witte spinnen omgaat in het douchehokje kan ik me bijna niet voorstellen …..
    Veel plezier nog jullie allebei en ik kijk uit naar de foto’s en de DVD van de skydive.

    Groetjes

    Engeline

    NB ga dadelijk naar de OK voor de rug operatie. Als jullie terug zijn is hoop ik het ergste achter de rug.

  • Jacqueline Says:

    Hey Tonnie,

    Jaja even een berichtje uit het zonnige Alphen aan den Rijn :-)! Wat een gave reis zeg. Het is erg leuk om je verhalen te lezen, wat een belevenissen!
    Je hebt echt al een paar coole dingen gedaan, die zou ik ook ooit in mijn leven nog wel willen doen…… Ben helemaal niet jaloers ofzo hoor :-).

    Mooie plaatjes heb je geschoten, als je terug bent moet je ze maar een keertje laten zien.

    Veel plezier nog met de nutella, Rudolf en de rest van je reisgenoten.

    liefs

    Jacq

Leave a Reply

*