25 maart

25 maart
Het is jammer dat we vandaag onze tent niet hoeven af te breken want we beginnen er al aardig handig in te worden….. Nee we blijven 2 dagen op deze camping staan en gaan vandaag de hele dag een game-drive doen. We worden om 7 uur opgehaald door 2 terreinauto’s. Rudolf is nog steeds niet helemaal de oude. Hij heeft een vervelende keelontsteking opgelopen en heeft moeite met slikken. Hij is dan ook heel erg stil.

De warmte die dag doet hem en ook ons geen goed. Rond 10:30 is het al bloedje heet. Maar……wat een mooi park is Kruger. En wat zien we veel dieren. Voor het eerst zien we echt flinke kuddes met zebra’s, olifanten en groepjes neushoorns. We hebben er in het begin van onze reis 1 zien liggen op een km afstand dus om ze zo dichtbij te zien is toch wel heel erg spannend. Jammer dat er nog maar zo weinig neushoorns over zijn.

Olifanten zijn hier in overvloed en steken gewoon voor de jeep de weg over. Wat een grote beesten zijn het toch. Ik sluit mijn ogen en spedl het filmpje nog maar eens af van het “zwembad” avontuur. Nu besef ik pas hoe groot de olifant was die op 6 meter afstand op zijn gemakkie uit het zwembad stond te drinken. Dat is echt een moment dat ik nooit meer zal vergeten.

Het is echt niet normaal heet vandaag. Ik heb er zelfs last van en dat na al die warme dagen. Na de lunch zit dan ook iedereen versuft in de bus. De stemming is net alsof Nederland op het komende WK in de laatste minuut van de Duitsers verliest door een frommel goal…..ze verslagen zitten we erbij!?! We zijn dan ook best wel blij dat we weer richting camping rijden.

Het Kruger park is wel het mooiste park wat we gezien hebben. Ik kan me voorstellen dat, zodra de droge periode aanbreekt en de dieren zich verzamelen bij de drink plassen en rivieren je niet weet waar je moet kijken. Goede reden om zeker nog een keer terug te komen….

Ik heb een paar geweldige foto’s van een olifant die zichzelf afkoelt door water hoog de lucht in te spuiten….ze komen zodra ik thuis ben op de site. Ik ga zeker een heleboel foto’s, die ik met mijn goede camera heb gemaakt, op de site zetten. Daarom moeten jullie de site in de gaten blijven houden.

Omdat het zo warm was zochten we verkoeling bij een café met uitzicht over de rivier waaraan de camping lag. Wat een mooi uitzicht. Steeds weer wordt ik stil van de schoonheid van de natuur hier. Ik stel me wel eens voor dat ze ons hier zouden achterlaten. We zouden het nog geen 2 dagen volhouden. We zijn ten eerste niet gewend en bestand tegen de hitte en het gebrek aan de door ons verlangde hygiëne….. En ten 2e we zouden het tussen de wilde dieren waarschijnlijk nog geen dag volhouden. Ik moet er niet aan denken om midden in de nacht, met alleen de maan als verlichting, over de weg te moeten lopen met de meeste dieren op jacht?!?! Je ziet gelukkig dat zelfs de gidsen ontzag hebben voor de natuur.

Na een duikje in het zwembad is het douchen geblazen want omdat het de laatste dag is mogen we zelf ons biefstukje braaien. Met een braaibroodje en salade erbij is het wederom een heerlijk diner. We maken ook nog even de laatste biertjes, flessen wijn en rum op;-)

Morgen moeten we om 6 uur in de truck zitten, houdt die Hein dan nooit op??


Leave a Reply

*