24 maart

Vanmorgen om 7 uur in de truck. Het was voor mij de 1e nacht dat ik mijn slaapzak heb moeten gebruiken. Het heeft gisterenavond geregend en daardoor koelde het flink af. Ach zo kunnen we alvast wennen aan de temperaturen in Nederland! Over nederland gesproken. Toen we vanmorgen vroeg langs het stadion reden besloot craij een rondje van de zaak te doen en zijn we even langs het stadion gereden. Uit de bus hangend schreeuwden we: ” Holland, Holland, Holland…..” ondertussen sloegen we hard op de zijkanten van de bus en craij deed goed mee met de claxon van de truck. Je zag de vele mensen rond het stadion denken: wat doen die gekken hier zo vroeg en Holland speelt hier toch helemaal niet. Die gasten zitten bij het verkeerde stadion?!?! Maar oh oh oh wat hadden we weer een lol en dat om 7 uur ‘s morgens.

We zijn onderweg naar het Kruger park waar we de laatste 2 nachten zullen doorbrengen.

Onderweg naar het park door de bergen gereden. De bewolking hing erg laag wat super mooie vergezichten opleverde.

In het park spotte ik nog een buffel langs de kant van de weg. Hij lag lekker in de sloot te niksen. Het Kruger park heeft de oppervlakte zo groot als de helft van Nederland. Er zitten wel enorm veel beesten maar je moet nog steeds geluk hebben dat je er eentje ziet. De buffel, een van de grote vijf, hadden we nog niet can dichtbij gezien.

Vanavond hebben we onze eerste night game drive gedaan. In het donker met zijn allen in een terrein auto de bossen in. Spannend want je weet niet wat je gaat tegen komen. We hebben nu eindelijk een nijlpaard op het land gezien. Deze dieren eten ‘s nachts dus de kans was aanwezig dat we er een paar zagen. Wat zien ze er leuk uit met die korte pootjes maar ze zijn zeer gevaarlijk. Op de reling van de brug zat ook nog een gigantisch grote uil, wat een mooi beest. Na de drive had hein voor koffie gezorgd met lekkere chocolade koekjes erbij. Terwijl we zaten te smullen kwamen de bokjes ook wat halen. Ze aten gewoon mee uit Suzanne haar hand. Ook zat er nog een muis in de boom maar die was voer voor het jagende nacht aapje. Schijnen niet zo heel vaak in het wild voor te komen. We hebben wel veel geluk met de dieren die we zien.

Ik hoor net dat mijn cluppie heeft gewonnen en nu in de finale van de beker staat…..ik zeg “kom maar op 020” “en wie niet springt, en wie niet springt die is een ……..”


4 Responses to “24 maart”

  • wilma kaptijn Says:

    Welk dier eet er nu niet uit Suzanne’s hand.
    Diertjes redden en eten geven, daar is ze ook een “KEI” in.
    Geniet de laatste dagen met volle teugen, en een hele goede terugreis toegewenst door ons.

  • prien Says:

    nou inderdaad zit het er bijna op Ik liet snowy de kalender zien want we strepen iedere dag weg en toen zei ze is het nu al om Ik wil nog niet weg Nog bij oma logeren Het park in dat zal ook wel mooi wezen Is het nog steeds zo warm Nou hier gaat het ook wat warmer word hoor Het zal weer wennen worden dat er s’morgens geen nieuw mails op de compy staan NOu nu nog even genieten van al het moois voor dat je weer weg vliegen gr moetie

  • janet dennis romy en owen Says:

    huppie huppie huppie huppie….. !!

    Hopelijk zie je nog mooie beesten en natuur in het park. Genietse de laatste daagjes.
    Tot snel.

  • Rudy Bouland Says:

    Hoi Tonnie,

    Een schitterende reis. Je kunt beter reisverslaggever worden dan systeembeheerder, dat kan ik je wel meegeven. Is veel leuker lijkt me.
    Ik heb je Harley overigens een keertje uit moeten laten 🙂
    Dat kwam omdat je karter vol begon te lopen van het stilstaan, en dan komt de olie er via de karterontluchting weer uit… Het weer is er nu in ieder geval wel voor om er zelf weer op te rijden als je terug bent (20 graden!)
    Waarschijnlijk ben je zelf nu wel warmer gewend.
    Ga je nog een leuke afrikaanse juf meenemen voor ons?
    Tot binnenkort

Leave a Reply

*