19 maart

4.45 uur, dat was de tijd dat de wekker vanmorgen met luid kabaal afging. Verschrikkelijk vroeg maar we hebben dan ook een drukke dag voor de boeg.
• gamerive in chobe national park
• grens over met de boot (wat een hele klus moet zijn)
• Zambia visa scoren voor 50 us dollar
• naar victoria watervallen

Als eerste op het programma de gamedrive. Het eerste uur zagen we helemaal niets van wat voor dieren dan maar ook. Ja een paar impala’s maar die krijg je hier bijna kado bij een pak waspoeder, zoveel lopen er hier rond!

Onze chauffeur kreeg een berichtje van een andere auto dat z leeuwen hadden gezien en vroeg of we het erg vonden om daar te gaan kijken. “erg vonden” man kom op met die leeuwen we zijn niet voor niets zo vroeg opgestaan…… Na een wilde tocht in de jeep over zandwegen kwamen we bij de plaats aan waar de leeuwen zouden moeten zitten. De gids leek te twijfelen en wilde rechtsaf slaan net op dat moment zag en links in de verte een leeuw lopen. Camera’s en verrekijeers werden scherp gesteld en oh wat is dit cool. De gids stelt voor om nog een stukje verder te rijden om te proberen dichterbij te komen. We gaan de bocht om en zien direct dat we door het struikgewas niets meer kunnen zien. Een beetje teleurgesteld zijn we wel. Tot hij stopt en ons wijst op een leeuw in de bosjes aan de andere kant van de weg. Deze zit een stuk dichterbij maar wel achter een paar takken dus foto technisch niet echt gelukkig. Dan start de gids de motor en rijdt doodleuk naar de leeuw toe???? Hij zet de motor uit enwe zitten te genieten van een leeuw op een meter of 40 bij ons vandaan. Opeens komen er vanuit een bosje nog 2 leeuwen aanlopen en hun richting is…….onze jeep! Steeds dichter en dichter naderen ze en we mogen geen geluid of beweging maken. Shit wat is dit spannend. Dat vindt Jos ook en die zegt wat iedereen denkt, ” “. Maar de man achter het stuur maakte geen aanstalten om te vertrekken. Om dacht bijmezelf als hij het veilig vindt dan vind ik dat ook!?!

Ondertussen was ook de 3e leeuw opgestaan en met 3 leeuwen sterk kwamen ze recht op de jeep af. Patrick, rudlof en ik zaten op de voorste stoelen en de leeuwen passeerden ons op zeker niet meer dan 3 meter. Wat was dat gaaf,cool en spannenend tegelijk. De leeuwen staken gewoon voor onze auto de weg over en keken ons even aan om duidelijk te maken wie de baas was! Na zo een tijdje te hebben staan genieten zijn we weer verder gaan rijden. De spanning was aardig hoog opgelopen en de ontlading daarom welkom. De grapjes over wie we het eerst zouden opofferen waren dan ook al snel gemaakt.

Toch was er naast de opwinding over de leeuwen ook wel wat teleurstelling. Hein had ons honderden olifanten beloofd maar we hadden er nog geen 1 gezien deze morgen. We waren nog aan het klagen toen we moesten stoppen voor…….een kudde olifanten. Groot, klein, jong, mannetjes en vrouwtjes alles door bijelkaar. Ze staken echt gewoon voor en achter de jeep de weg over. Hier was onze gids wel iets meer op zij hoede. Op een gegeven moment reed hij zelfs een stuk achteruit om een enorm groot en kwaad kijkend vrouwtje niet in de weg te staan. Na de olifanten dachten we alles gehad te hebben maar vlak voordat we het park uitreden lag er nog een dik nijlpaard in een modderpoel vlak naast de weg. Als hij zou hebben gewild had hij ons zo nar kunnen spetteren!

Moe van het vroege opstaan en honger van het gemiste ontbijt kwamen we toch zeer voldaan bij de tentjes terug waar Hein eieren met spek voor ons had klaar gemaakt.

Later volgt het avontuur van Kuifje, op de boot de grens over……


3 Responses to “19 maart”

  • marietje Says:

    hallo tonnie nu zit ik hier te lezen en te kijken naar je foto,s en word wel een beetje jaloers geniet er nog maar even van want je bent zo weer terug bij ons en dan word je weer gek van dat gezeur groetjes een van de twee

  • janet dennis romy en owen Says:

    hee ton,
    wat een spannend en waanzinnig avontuur weer..en zoooo dichtbij!! wow hier doe je het voor!!
    kan niet wachten om straks al je foto,s te zien… Heel veel plezier en groetjes aan rudolf en tot volgend kuifje verhaal doei

  • wilma kaptijn Says:

    Hallo daar in de verre landen.
    Jullie krijgen wel “waar”voor je geld. Daar houden nederlanders van. Zoveel dieren tegen tekomen, echt geweldig. Het is maar goed dat ik de vertellingen niet voor het slapen lees, zo spannend!! en ik ken een liedje van Drs P. Troika hier Troika daar wie was bij jullie de sigaar? Geniet deze week, met,en van alles”nu het nog kan.
    Voor ik het vergeet: Hartelijk bedankt voor je mooie verhalen, ik heb er erg van genoten. Groeten aan mijn schatten.

Leave a Reply

*