17 maart

17 maart
Vannacht onze laatste nacht op het eiland gehad….zonder douche en goed toilet ruiken we onszelf toch wel een beetje…..gelukkig stinken we allemaal!
Om 5.30 dus weer op voor een mooie wandeling met zonsopgang. Ik heb geen foto’s want de batterij van mijn iPhone houdt het niet langer dan 2 dagen vol…..sorry!

Dankzij de malarone had ik geweldig gedroomd, iedereen droomt iets heftiger dan thuis. Ik wist mijn droom nog aardig te vertellen en ik stond dan ook om 5.15 zeer geanimeerd mij droom met Patrick te delen. De tranen liepen echt over mijn wangen van het lachen want veel van de grappen en grollen die we overdag uithalen kwamen in deze droom terug. Als ook de avonturen die we beleefd hebben. Als ik aan vanmorgen teug denk moet ik spontaan weer lachen….. ;-). Rudolf zijn GSM is ook leeg en hij had een droom gehad waarin hij naar huis was gevlogen om zijn telefoon op te laden. Thuis gekomen kwam hij er achter dat zijn oplader nog in de truck lag. Op en neer vliegen had geen zin want hij moest nog maar 1 week op vakantie……

Na de wandeling was het inpakken geblazen want alle spullen moesten weer in de bootjes geladen worden voor de terugreis. De putjes (toilet) werden gedempt en het vuur netjes gedoofd. Een heerlijk boot tochtje later kwamen we bij de campsite waar we na wat schoonmaak, opruimen en uitpakken lekker konden douchen. Oké het water dat uit de douche kwam was nog steeds een beetje bruin maar het weer kunnen gebruiken van shampoo en zeep was een luxe. Ik had jullie nog niet verteld dat deze verboden zijn in de delta omdat ze anders het water onherstelbaar beschadigen en de mensen en dieren drinken van dat water, zodoende!! Bijna iedreen had zijn vieze was achter gelaten bij de wasvrouw op de camping. De was is gewassen in water uit de rivier en dat is goed te ruiken, maarja het is schoon?!?

We hebben weer wat geld in de pot gestopt en daar wat te drinken van gekocht. Bier, Rum, Cola, appelsap en ijs om het allemaal koel te houden. En natuurlijk iets om te knabbelen in de bus. De door iedereen meegebrachtte snoepjes uit holland beginnen nu toch aardig te lijden onder de constante aanvallen van grijpgrage handjes.

Ik zit in de truck vooraan zodat ik iedereen van fruit, bier en andere lekkernijen kan voorzien, zie mij maar als de steward(ess) van deze truck! Ik sta ook vaak door de raampjes naar voren te kijken, als een kapitein op zijn schip….al voel ik me toch beter bij het laten rondgaan van de fruitschaal. Het klopt gewoon in de groep. Als ik rond een uur of vijf zin heb in iets lekkers en ik ga rond met de zak marsen, snikker ed dan had iedereen daar opeens zin in….. Ik sta dus net met Hein een beetje te praten en hij wijst me op een aantal omgeduwde bomen. “dat komt door de olifanten” zegt hij, “die schijnen hier wel eens te komen maar echt gewoon is het niet”. Hij heeft de woorden nog niet uitgesproken of ik zie aan mijn kant van de truck een enorme olifant staan. Snel iedereen wakker maken door keihard “OLIFANT” te roepen. Hein laat de truck stoppen en iets naar achteren rijden en zo hebben we super zicht op wat blijkt een heel oud maar reuze groot, mannetjes olifant. Zo dichtbij hebben we er nog niet 1 gezien. Wouw wat een beest. Hij kijkt op een gegeven moment recht in de camera. Dat moet met mijn 72x zoom wel een mooi plaatje opleveren?!

We zitten nu op een camping bij de baobab-bomen. Dit zij enorm dikke boomstammen met daarop een heel klein kruintje. Jammer genoeg verblijven we hier maar 1 nachtje want de accomodatie is super. Ze hebben hier ook huisjes waar de stelletjes in de groep gretig gebruik van maken…….ja ja! Rudolf en ik slapen gezellig samen in het tentje. Het onweerde net enorm in de verte, hopelijk blijft het in de verte hangen…

We trekken steeds verder op naar de grens met Zambia waar we ook nog gaan overnachten. Als we willen kunnen we ook nog naar Zimbabwe, even bij Mugabe op de koffie? Maar dat is pas in het weekeinde.

De komende dagen kunnen er nog veel spannende dingen gaan doen. We zijn al van alles aan het plannen!

Rudolf en ik moeten de kas nog tellen……..


1,097 Responses to “17 maart”

Leave a Reply

*