16 maart

16 maart
Voor ik over vandaag ga berichten nog even over gisteren. We kwamen zeer bezweet van ons tochtje in de boot aan bij ons eiland. We waren nog geen minuut aan land toen een van onze roeiers een gil gaf. Hij had een 1,5 meter lange boomslang door de boom zien kronkelen. Ze vertelden ons dat het een giftig exemplaar was……leuke aankomst dat zou nog wat gaan beloven voor de komende dagen. Ik daarna wel heel erg voorzichtig en veel lawaai makend over het eiland.

Afgelopen nacht was een kakafonie van geluiden. Heerlijk rustgevend en daardoor ook erg lekker geslapen. In ieder geval tot 5 uur vanmorgen. Ik moest rond een uur of 4 erg nodig plassen maar heb het toch weten op te houden totdat iedereen wakker was Ik durfde niet alleen de tent uit en rudolf slaapt (snurkt) erg vast zodat ik hem niet wakker kon krijgen We moesten zo onwijs vroeg ons bed uit omdat we optijd wilden zijn om de wilde dieren te spotten. Met de boomstambootjes werden we afgezet op een ander eiland voor een 4 uur duurende wandeling. Al direct kwamen we bij een waterplas waar antilopen stonden te drinken. Ook waren er veel vogels waaronder pelikanen en flamingo’s. Mooi om te zien zeker als ze opschrokken van een geluid en masaal wegvlogen om ergens anders weer neer te strijken.

Na een uurtje wandelen kwamen we in dichter struikgewas terecht. Onze gids zag in de verte iets bewegen en als commando’s zo stil slopen we erheen. Het bleken 4 enorme olifanten te zijn. Dichterbij dan 100 meter durfde de gids ons niet te loodsen. Zelfs op deze afstand waren ze indrukwekkend groot…..Als ze ons kwaad hadden willen doen hadden we niets te vertellen gehad!!! Gelukkig ware de blaadjes aan de bomen erg lekker en hadden ze geen interesse in ons;-)

De rest van de wandeling zagen we nog een olifant en wat klein spul. Verder weer enorm kunnen genieten van het landschap. Ik denk dat ook de dieren last gaden van de hitte, het is nog steeds erg warm.

De rest van de ochtend en middag gebruiken we om wat slaap in te halen, te zwemmen en te eten. Ik verdoe mijn tijd met typen van een deel van dit bericht.

Om vier uur krijgen we Les in het besturen van de mocorro boten. Na 10 minuten voor en achteruit varen geef ik het op en neem maar weer eens een frisse duik. Het water is echt super lekker. Ik kan er net staan maar het is zo helder dat ik mijn voeten nog kan zien. Na het zwemmen gaan we weer in de bootjes en worden we een uur lang door allerlei kanaaltjes gevaren. Ik zit/lig met rudolf in de boot en het is heerlijk rustig.

Het eten bestaat uit braai en maispap met een sausje. Na het afwassen gaan de gidsen en helpers voor ons dansen en zingen wat wel heel leuk is.

Hein komt ons ook nog even vertellen dat we morgen weer om 5.30 klaar moeten staan voor weer een wandeling, dus……..tot morgen!


Leave a Reply

*