15 maart op het water

Na een tocht met een speedboot van bijna een uur arriveerden we bij een verzamelplaats van waaruit de mocorro (de boomstam boot) hun tochtjes over de delta beginnen. Sam is onze (rudolf en mij) Schipper en met vaste hand voert hij ons door dichte begroeing de rivier over. Wat een fantastische ervaring. Na iedere bocht kan er een nijlpaard of krokodil op de loer liggen. Gelukkig komen we na anderhalf uur dobberen op het water op onze eindbestemming aan de boten met onze spullen; tenten, slaapmatjes, de complete kook uitrusting van de truck, een koelbox vol met drank en zakken vol met chips en pinda’s zijn er al en worden door de kapiteins van de boten uitgeladen. We zitten midden tussen het wild op een eilandje.

Na een korte introductie van de leider word er een vuurtje gemaakt en is het tijd voor koffie en thee. Ook krijgen we tezien waar het gat in de grond is dat dienst doet als toilet. Tot onze verassing mogen we gewoon gaan zwemmen. Patrick, Peter in ikke nemen dan ook een frisse duik in de okavaga delta……..wie doet ons dat na? We zijn wel steeds allert op allerlei geluiden en bewegingen in het water. Na de lunch moeten we weer de boomstammen in voor een tochtje naar een ander eiland waar we opzoek gaan naar wild. Gelukkig zien we niet al teveel van dichtbij!!!! Wel lopen er mega veel sporen van allerlei dieren over de enorm uitgestrekte velden. Vele van deze sporen kruisen het pad/spoor waarover wij lopen.

Terug bij de tent begint het feestje van Ed. Op verzoek zingen onze gidsen een verjaardagsliedje in het botswaneeziaans;-)

Rond het kampvuur smaakt het bier en de wijn uitstekend. En al snel schallen de liederen over het eiland. We zingen extra vals (kost niet iedereen veel moeite) zodat de wilde dieren op een veilige afstand blijven!

Zoals gewoonlijk doen Patrick, Rudolf en ik het licht uit! We maken het niet telaat wat morgen moeten we 5 uur op voor een wandeling. Hopelijk zien we dan meer beesten…….


5 Responses to “15 maart op het water”

  • Die Twee Says:

    He Tonnie kei geweldig wat we allemaal lezen allemaal wat weinig foto’s van je camping die wil ik daar ook wel eens zien als echte campgirl
    groetjes die twee

  • janet dennis romy en owen Says:

    Bikkel, zo zwemmen tussen die beesten..
    We zijn hier heel benieuwd hoe je nacht was tussen de wilde dieren.. Spannend.
    Het is al dagelijks ritme geworden,opstaan en naar beneden voor broodje en verhaal tonnie lezen..
    Tot lezens x

  • Engeline Adams Says:

    stoer dat jullie zo het water in doken. Rudolf is nu wat voorzichtiger …..??

  • Mieke de Bie Says:

    Hoi, Tonnie
    Wat geweldig die reis van jullie en wat je allemaal beleefd ik zou zo willen komen kijken om het met eigen ogen te zien. Maar helaas.Ik heb mijn andere bezigheden.Nog veel plezier en geniet ervan.

  • Con Bruens Says:

    Hoi Tonnie
    Wat een avontuur deze reis. Zo kom je nog eens ergens. Nog veel plezier.

Leave a Reply

*