13 maart

Niet zoveel te vertellen over de reis. Weer lang in de truck gezeten met geweldige uitzichten rondom. De natuur is hier zo overweldigend dat ik soms uren op mijn knietjes op de stoel en met mij armen uit raam naar buiten zit de staren. De rest ligt dan meestal te slapen. Dus moet ik ze iedere avond bijpraten over wat ze allemaal gemist hebben. Ik zwaai naar iedereen die langs de kant van de weg staat en ook echt iedereen zwaait terug. Tijdens een stop staan we allemaal te zwaaien naar de auto’s en vrachtauto’s die langs rijden. Bijna iedreen toetert dan naar ons. Vooral de enorme trucks met luchthoorns zijn gaaf.

We hebben overnacht bij Zelda. Een boerderij met een camping, zoiets als camperen bij de boer. Het verschil met nederland is dat ze hier de luipaarden en cheeta’s voeren in plaats van de geitjes. Nou ja toch ook weer niet want volgens mij voeren ze hier de geitjes aan de cheeta’s!!!

Er was ook weer een zwembad en met de bal in het water hebben we het toch wel meer dan een uurtje uitgehouden. Wat is dat toch lekker je even uitleven met een bal…..net kleine kinderen. Zelfs rudolf dook het water in, dat hij daarbij de bal raakte mag toeval genoemd worden 😉

Na het zwemmen kwam de eigenaar van de camping ons halen. Hij had ons beloofd dat we het voeren van de cheeta’s en het luipaard mochten bijwonen. Na een korte uitleg over de dieren en waarom ze gevangen zaten (anders worden ze afgeschoten door boeren en zij zorgen voor ze en geven ze dan weer weg aan parken) begon het voeren. Er waren 4 cheeta’s en 1 luipaard. Een van de cheeta’s was al 21 jaar oud en zou weldra komen te overlijden aangezien ze meestal niet ouder dan 21 worden. Een cheeta kan binnen 3 seconden een snelheid van 100 km/uur halen en kan dat ongeveer 400 meter volhouden. Het was dan ook 1 bonk spieren. Het luiplaard was veel mooier en eleganter en liet zich ook uitgebreid op de gevoelige plaat vastleggen. Mag je dat nog wel zeggen met al die geheugenkaartjes in onze digitale camera’s?

Het voeren bestond uit het over een hek gooien van stukken aap!? De cheeta’s pakten het vlees uit de lucht, wat een super mooi gezicht. De luipaard deed het iets rustiger aan en ging er eens lekker voor liggen. We hebben enorm veel foto’s gemaakt.

De discussie in de groep is nu: strepen we de luipaard af op het lijstje van de big-five of niet? Oké we hebben er 1 gezien maar achter een hek! Ik zet hem wel op het lijstje als gezien maar met een vraagteken erachter

Hein is als een razende eten aan het maken, een stoofpotje van lamsvlees met rijst en heel pittige kruiden en groenten met een papje.

Na het eten duiken we nog even de bar inom Hein te steunen want zijn favoriete rugby team moet spelen. Ze winnen met 37-8 maar van de spelregels snap ik nog niet veel.

De sfeer in de groep is nog steeds super. Alleen Rudolf en patrick hebben woorden. Het is namelijk Willem II-sparta as zondag en Patrick is voor Sparta Rotterdam en rudlof al zijn hele leven trouwe Willem II supporter. (voor mijn familie wat info. Partick werkt bij centocor!)

Om 21:45!!! Liggen we bijna allemaal te pitten want morgen is het vroegdag want we gaan naar botswana. Ik ga nog niet verklappen wat maar we gaan daar weer gave dingen doen. Ik zou zeggen hou de site in de gaten…….


Leave a Reply

*