6 maart

6 maart

Gisteren pas om 2300 uur bij de camping. Iedereen was zo verschrikkelijk moe maar we moesten de tent nog opzetten en onze spullen uitpakken en in de tent gooien. Ondertussen had Hein voor ons gekookt, spagettibolognese! Rond middernacht zaten we te eten en ging de fles bacardi en koude Cola in het rond. Na het afwassen en andere huishoudelijke klussen was het eindelijk tijd voor een frisse stort! Oh oh oh wat was dat lekker. Het viel me op dat we allemaal erg lang onder de douche bleven staan…….nog even snel tandenpoetsen en dan oogjes toe.

Vanmorgen hoefden we niet zo heel erg vroeg op, 5.15 om precies te zijn. We moesten nog een stukje rijden alvorens we bij de sossusvlei aankwamen. Een zandduin van roodzand en ongeveer 140 meter hoog. De klim was weer een echte kuitenbijter maar ook deze keer weer de moeite waard. De zonsopgang was geweldig iedere seconde veranderende kleuren van de duinen.

Na een lekker ontbijt onderaan de berg, Hein en Andre maken iedere dag ontbijt en lunch voor ons. Moesten we ons melden bij frans. Frans is een boesman, hij woont zijn hele leven al in de vlei en ging ons de dieren en planten in de woestijn laten zien. De temperatuur kan er oplopen tot 55 graden en het rode zand, het is rood omdat het vol zit met ijzer, word wel 80 graden. Hij had een magneet in een zakje en dat roerde hij door het zand en het zat daarna helemaal vol met ijzer! Het mooiste was de opgedroogde rivier. Hierin stonden bomen die 900 jaar geleden dood waren gegaan en nu als eenzame fosiellen achter waren gebleven.
Zo op het 1e gezicht is er geen leven in deze dorre vlakte maar onder het zand zitten baie (veel) dieren.

Terug op de camping dook iedereen snel het zwembad in…….heerlijk. Na het zwemmen hebben we spelletjes gedaan. Zinnen uit liedjes naar het nederlands vertalen en de rest moest dan raden wat het was. Ik denk dat we dit zeker 4 uur hebben gedaan. Toen ik vanmorgen op mijn boterham kauwde had ik spierpijn van het lachen….!?!

Hein en grajg hadden voor ons een heeijke braai (bbq) aangestoken en weldra was het heerlijk smullen. Rudolf en ik hebben onze fles rum de groep rond laten gaan zodat deze nu ook niet meer mee hoeft in de truck!?

Met een volle buik, verbrande lichaamsdelen en een rozig gevoel van de rum ging iedereen tevreden slapen.

Lekker slaap!


Leave a Reply

*