4 maart

Zo onze 1e nacht in het tentje……heerlijk geslapen alleen weer vroeg eruit. We krijgen in ‘s avonds te horen hoelaat de tent weer in de truck moet liggen en deze morgen was dat weer vroeg. We hadden met een deel besproken dat we in de ochtend zouden gaan kanovaren. Ik samen met rudolf in de kano. We hebben nu de oranje rivier ( vernoemd naar Willem van oranje) bevaren. Deze rivier is de grens tussen zuid african en Namibië. Het was erg lekker warm water en het duurde zeker niet langer dan 10 minuten voordat er een aantal in het water waren gedoken om ons langzaam met de stroming mee te laten voeren. Bij terug komst op de camping had Hein de tafel al gedekt en konden we direct aanschuiven. Heerlijk met een bakkie nescafe! Daarna weer de oven in voor de tocht naar Namibie. Bij de grens waren er wel wat problemen, onze reisleiders hadden nog niet de benodigde werkvergunning voor Namibië. Deze moesten naar het douane kantoor gefaxt worden maar dan gaat alles hier echt op zijn afrikaans. Na een paar uur wachten en spelletjes zoals wie ben ik, ik zie ik zie en hints (tja dat krijg je als rudolf erbij is) zijn we zonder Hein alvast vertrokken voor de lunch. Sla met brood en lekker koel water. Na de lunch terug om Hein op te halen en konden we beginnen aan de reis in de woestijn. Direct na de grens is het verschil in landschap al direct merkbaar. Een woestenij van rotsen en zand. En wat is het hier warm. Stel je een paar dagen warm weer voor in nederland, zo na een week van 30 Gr. en geen wind. Alles plakt en zweet loopt al van je rug als je maar aan bewegen denkt……..Oké? Hou deze gedachte vast! Bij ons is het nu zeker 45 graden met een wind die net zo warm is, geen schaduw, geen airco en water waar je een theezakje in kunt hangen…..en dat dan de hele dag lang. Hebben jullie een beetje een beeld van hoe wij hier allemaal moeten afzien? Maar het is het waard, wat een mooie natuur. Na een paar uur rijden komen we aan bij onze volgende slaapplaats ergens in de woestijn. Een luxe spa resort voor verwende mensen met een zwembad en bubbelbaden! Wij krijgen ergens een plekje toegewezen op een strookje gras! ergens achteraan. We moeten snel onze tenten opzetten om op tijd te zijn voor ons volgende hoogtepunt, de fish river canyon. De op 2 na grootste canyon ter wereld. Op sommige delen 550 meter diep. Wow wat een uitzicht. Terwijl wij onze geheugenkaartjes vol klikken maakt hein wat te eten voor ons; champagne, chips, dip, mosselen en nog veel meer lekkers. Het begint trouwens flink te onweren in de woestijn en de regen zal snel volgen, ja jullie lezen het goed regen in de woestijn!?!?in het donker rijden we terug naar onze tenten, het regent af en toe en we hopen allemaal dat we onze tenten droog zullen aantreffen want om te luchten heeft iedereen alleen maar de horren laten zitten. Gelukkig heeft het op de camping niet geregend al liggen er wel wat tenten door de sterke wind op plaatsen waar het niet fijn slapen is!

Ohja onderweg onze 1e wilde dieren gezien, zebra’s, springbok en struisvogel.

Hein maakt voor ons nog een soepje klaar en verteld ons doodleuk dat morgen wee een vroege dag gaat worden met een flinke rit voor de boeg, ja ja het is afzien!

Iedereen duikt daarom zij bed al in maar rudolf en ik trotseren de insekten en blijven nog tot ver na middernacht lekker buiten ouwehoeren tot het ook uiteindelijk voor ons tijd is om te gaan slapen.


One Response to “4 maart”

  • wilma kaptijn Says:

    hallo daar, wat een leuk verslag, en wat een mooie foto’s maken jullie. doe de groeten aan suzanne en bas, ik ben nl “Suus” moeder.

Leave a Reply

*