3 maart

Nou echt vakantie kan ik het niet noemen. Als ik al niet een deel van de nacht wakker lig van het gesnurk van mijn kamergenoten dan weet Hein mijn onze nachtrust wel te verpesten door onwijs vroeg te vertrekken. 6 uur in de truck ( foto van truck komt snel) voor een ritvan 775 kilometer naar een de oranje rivier. Een rivier die ergens aan de oostkust begint en helemaal door zuid africa stroomt om uiteindelijk in atlantische oceaan uit te monden. Het is het ritje wel waard geweest we kamperen aan de overal van de rivier met aan de overkant Namibië waar we morgen heen gaan. Over vandaag valt niet veel te vertellen. Eerst een stukje rijden en dan een stop voor een ontbijt. Alles gaat nu op de kampeer manier. Dus stoelen en tafels uit de bus, ketel op het vuur voor koffie en thee. Als ontbijt melk, brood, jam en ………. Nutella. We ( rudolf en ik) konden het niet laten en hebben toch maar pot ( of 2) gekocht om mee te beginnen. Maar nadat rudolf, zo blij als een kind, zijn boterhammen van een dikke laag had voorzien viel de rest ook aan. Onze kampleiders hebben we natuurlijk ook even een boterham laten smeren en oh het was een wonder! Want wat wat is dat lekker.

De rest van de reis was in een warme oven zitten, lezen, vertellen en elkaar Nederlands en zuid Afrikaans leren. Wat eigenlijk heel erg op elkaar lijkt. Veel woorden zijn exact hetzelfde.

Onderweg nog een paar keer stoppen voor lunch en plassen maar uiteindelijk zitten we hier. De beesten worden nu toch echt wel wilder. Spinnen van 5 cm helemal wit die net voordat je gaat douchen uit het hokje komen lopen. Voor de kenners onder ons het is een douchehokje dat uitkijkt over een volleybalveld en je staat met je hoofd boven het muurtje uit te kijken……!

We gaan zo slapen, tot later

Hier zijn heeft veel voordelen en 1 daarvan is geen verkiezingen!!!!


3 Responses to “3 maart”

  • janet dennis romy en owen Says:

    Idd een mega voordeel, geen verkiezingen, wat een gezeur en gezeik…Op de weder ontmoeting van Yolante en Jan na de breuk en de broer van Michael jackson in het land,gaat het alleen maar over de verkiezingen,..Je mist niks!!
    Romy vond de foto,s helemaal tof!
    Maar wel primitief kamperen momenteel.leuk! Alleen die spinnen zouden mij de nacht wakker houden,gatver!!
    Geniet van het uitzicht,en de Nutella en gr aan Rudolf doei

  • Marc Says:

    Goed man, is het een Land Rover ? (haha) hopelijk niet anders haal je het niet 😉
    Heel veel plezier en drink maar een lekker Windhoekje van mij. En geef Rudolf er ook maar een.
    Trouwens, gefeliciteerd nog, helemaal vergeten ;-( Ja van je vrienden moet je het hebben.
    Ben wel jaloers op de mooie tocht die jullie maken… Hoe zit het met de mede-reizigers ? Wordt het tentje wisselen of blijf je lekker bij Rudolf, hahaha
    Gr Marc

  • Willeke Says:

    Hoi Tonnie, wat leuk om je verhalen te lezen. Wij zijn ook van plan om deze reis te gaan maken. Dus zeker leuk om te lezen. Nog veel reisplezier. Ik hoop dat je in de woestijn ook nog zal kunnen internetten..
    Groetjes Willeke

Leave a Reply

*