1 maart

1 maart

Zo wat was het warm vannacht en wat kunnen mijn kamergenoten snurken….! Rudolf en ik waren dus de enige 2 die nog geen kaarten hadden voor Robben eiland. We zouden vroeg opstaan en een taxi nemen naar de haven om net na 7 uur bij het opengaan van de kassa een kaartje proberen tekopen. Nou 7 uur hebben we niet gered, het was eerder 8 uur!
Zonder ontbijt ( maar voor mij nog erger zonder koffie) in de taxi naar de haven en snel naar het ticket kantoor, spannend!? Ja hoor nog kaarten genoeg en nog beter de boot ligt al klaar. We gaan met een snelle catamaran in 25 minuten naar het eiland dat door de geschiedenis heen allerlei functies heeft gehad. Van lepra eiland tot gevangenis voor politieke gevangenen. Ik had er niet al teveel van verwacht maar het was schitterend. We hadden een geweldige gids die aan de hand van alle nationaliteiten in de bus de geschiedenis van het eiland vertelde. Aangezien wij de enige 2 nederlanders waren en Nederland erg veel heeft betekend voor het eiland en de afschaffing van de apartheid moesten we nogal vaak als voorbeeld dienen, wat het extra leuk maakte. De gids in de gevangenis zelf was een oude gevangene die in de tijd van Mandela ook hier had gezeten. Het is zeker geen pretje in de cel zitten (denk ik!) maar als zwarte in een tijd dat je niets te vertellen hebt moet een hel geweest zijn!

Na een paar uur veel informatie verwerkt te hebben was het Tijd voor de terugvaart en ook eens iets eten. Rudolf iets met fajitas en ik een lekkere dikke burger met heel veel drinken! De temp is weer zeer hoog dus veel drinken.

Tijdens het eten komen er wolken over de tafelberg rollen, gelukkig zijn wij gisteren al geweest maar voor vanavond kunnen we geen wolken gebruiken. We gaan met de hele groep maar weer een berg beklimmen….deze keer een iets kleinere versie van de tafelberg, lionshead van 680 meter hoog. Waarom vanavond het is volle maan en de top is niet al te groot zodat je 360 gr rond kunt kijken en de zon onder kunt zien gaan terwijl aan de andere kant de maan op komt.

We zitten nu eindelijk koffie te drinken, het is bijna 4 uur en ik begon zowat te trillen van het gebrek aan cafeïne ;-).

We gaan zo wat water kopen en dan maar weer wat actie ondernemen.

Tot later


Leave a Reply

*