28 februari

Zaterdag 27 februari

Wat is vliegen met onze trots toch eigenlijk goed… De service aan boord is niet te vergelijken met de prijsvechters. Het eten was erg lekker en als entertainment de nieuwste films in goede kwaliteit, zelfs de stoelen zitten lekker!

Bij het inchecken op Schiphol werden rudolf en ik snel geholpen door een zeer vriendelijke homosueel! “zo jongens lekker samen op vakantie!?” “zullen we eens fijne stoelen voor jullie gaan uitzoeken?” Nee, dit gaat een leuke vakantie worden zo samen met rudolf.

Ook in het vliegtuig had er niemand aan mijn verjaardag gedacht……snik, snik.

Na bijna 11 uur vliegen maakten we een zachte landing op cape town. Koffers waren al snel beschikbaar en nu kwam het spannende gedeelte, wie zit er in de groep? Nou onze mede reizigers waren al snel gevonden. Zo ook onze reisleiders ( Hein, Andre en Craig)

Bij aankomst in het hostel direct naar de bar waar ik ter ere van mijn verjaardag een rondje kon geven. Ik moest op een kruk in het midden van de groep gaan zitten alwaar ik in het Afrikaans werd toegezongen. Daarna moest ik iets over mijzelf vertellen en na mijn verhaal iemand aanwijzen die na mij op de kruk mocht plaatsnemen. Na een paar drankjes wad het bedtijd en moesten we gaan vechten wie boven en wie onder in het stapelbed zou gaan liggen. Het is nu hoog zomer en dus mega heet, ook s’nachts.

Zondag 28 februari.
Om 8.30 aan het ontbijt in een restaurant vlakbij. Na de koffie, eitjes en toast met jam ( rudolf wilde graag nutella maar dat is hij vergeten) naar de voorlichting over wat ons allemaal te wachten staat. Ik ga dat nu niet verklappen anders leest niemand de vervolg verhalen meer!

Rudolf en ik besloten om lekker een stuk te gaan lopen naar de haven om daar kaartjes te kopen voor Robben eiland. Nu we daar toch zijn kunnen we best wel even iets eten en drinken. Och kijk nou voetbal spullen……rudolf blijf hier! Maar ik was al te laat! Met een shirt, pennen, vuvuzela en een mascotte in de tas begonnen we aan onze trip naar de tafelberg. We hadden eigenlijk afgesproken dat we met Andre en Craig de berg te voet zouden bedwingen maar aangezien de temperatuur boven de 40 graden was en Craig begon te praten over vitamine preparaten en anti uitdrogings drankjes hebben we besloten om met een taxi te gaan. Bij het vertrekpunt van de kabelbaan op de berg wilden we uit de taxi stappen en toeval of niet daar was de rest van de groep zich ook aam het verzamelen. Dus zitten we nu met zijn allen op 1069 meter boven zeeniveau te wachten op een mooie zonsondergang. Zonder kaarten voor Robben Eiland want dat waren we vergeten

Na met de kabelbaan weer naar beneden te zijn gegaan besloten we om met zijn allen nog wat te gaan eten in het haven gebied “water front”. een 2e kans om kaartjes te halen voor het eiland maar de taxi zet ons aan de verkeerde kant af dus weer geen kaarten!!! zo komen we nooit op dat eiland. Gek eigenlijk wij willen er graag op terwijl Nelson Mandele 28 jaar geleden er erg graag vanaf wilde……..Ik had mijzelf een lekkere kreeft laten bezorgen en rudolf heeft zichzelf tegoed gedaan aan een enorme biefstuk.

morgen moeten we om 700 uur bij de haven zijn om kaarten te kopen voor Robben Eiland, dus….weltrusten!


One Response to “28 februari”

  • janet dennis romy en owen Says:

    haha heeft Rudolf alles mee…behalve nutella..
    Wat een verschil met temp trouwens…pff hier gaat het eind van de week weer vriezen..grrr
    Hopelijk is het vandaag gelukt om kaartjes voor Robbeneiland te bemachtigen.
    Gister was er heeeel toevallig bij bnn op reis,een reis naar Z Afrika,zag er wel super gaaf uit!!
    Nou we kijken weer uit naar jullie volgende beleving en volgens mij met Rudolf erbij is het geen saaie vakantie!!
    Nou gr aan je (vriendje) en veel plezier.
    doei ome Nonnie van Snowy

Leave a Reply

*