Dinsdag 28 Mei 2013

Ondanks dat we een paar keer wakker geweest zijn, hebben we heerlijk geslapen. Om 06.00 zijn we opgestaan omdat we zouden gaan hiken met de lokale ladies hikingclub. Maar helaas is deze hike gecancelled vanwege de regen. Jaja de regen is ons vanuit Nederland gevolgd. We zouden gaan een mooie hike door rivier gaan maken, maar vanwege de gladde keien door de regen was dit te gevaarlijk.
Dus hadden we een leeg program en de tijd aan ons zelf, wat heerlijk was voor een eerste dag.
We hebben heerlijk samen met Leontien op het balkon met uitzicht over Port of Spain ontbeten.
Na het ontbijt zijn we een stukje gaan lopen om vervolgens een taxi proberen te regelen om naar The Westmall te gaan.

20130529-093053.jpg

20130529-093157.jpg

20130529-093257.jpg

Een taxi is hier niet zo herkenbaar zoals wij in Nederland het kennen, met een bordje met taxi erop. Het is een auto die stopt als je langs de kant staat te wachten. Je vraagt; taxi? Krijg je het antwoord ja dan stap je in en betaal je 4 TT dollar per persoon. Het is een ritprijs dus het maakt niet uit waar je heen gaat. Het verkeer is hier echt een drama vooral in de spits, maar wat wil je p een eiland waar ? miljoen mensen wonen er waar iedereen vanaf zijn 16de een auto heeft. Maar in de file staan schijnen de Trini’s helemaal niet erg te vinden. Relax man, no worries……….
In de mall aangekomen, hebben we lekker een thee en koffie met wat lekkers genomen. Daarna de winkels bekeken,maar kwamen er al snel achter dat de prijzen vergelijkbaar waren als in NL.
We hebben een cadeautje gekocht voor onze Nederlandse hikinggids Mia. Zij is de bovenbuurvrouw van Leontien en Fop en een fervent hiker. Zij woont hier met haar man Johan.
Na terugkomst van the Mall stond Mia al op ons te wachten. Het was inmiddels droog en konden we als nog een mooie hike gaan maken. De eerste hike was naar de waterval Edith. De start was bij de golfbaan. Jaja ook hier kennen ze het spelletje golf. Het was erg mooi, maar best pittig als je niet gewend bent om te hiken en Mia en Cindy wel. Zij hadden er flink de pas in. Maar wat was het gaaf en mooi. Al die geluiden van het kraken van de bamboe tot aan het gehuil van the howlersmonkeys. Onderweg kregen we ook nog fotografieles van Mia.

20130529-092302.jpg

20130529-093425.jpg

Eenmaal aangekomen bij de waterval hebben we even genoten van het uitzicht onder het genoten van een drankje.

20130529-092508.jpg

20130529-093617.jpg

Daarna begon de afdaling. Het was volgens Mia een recht pad naar beneden,maar we hadden de juiste afslag gemist dus hebben we de rivier naar beneden gevolgd en werd het een avontuurlijke afdaling met veel klim, glij- en klauterwerk. Onderweg kwamen we veel krabbetjes en kikkers tegen. Op een gegeven moment konden we niet meer verder vanwege een flinke boomstronk. Tja wat nu. Maar daar kwam Tonnie to the rescue met zijn runkeeper! Via de gps konden we zien waar we waren en konden we dwars door the bush het juiste pad weer vinden.
Zo nu hadden we wel een lekker drankje verdient. Op naar de bar van de golfclub. Hier gelijk vrienden gemaakt. Als Nederlander heb je door de bekendheid van Leo Beenhakker wel een pre. Dat vinden ze echt fantastisch. Het was echt grappig om te zien dat een echte rastaman de golfleraar is.

20130604-232643.jpg

Na de rustpauze gingen we op pad naar Macqueripe beach. Tijdens de hike hadden we op het hoogste punt een fantastisch uitzicht en hebben we zelfs een schildpad gespot! Er vlogen ook pelikanen en een nog niet te defineren vogel.

20130604-232926.jpg

20130604-232954.jpg

20130604-233112.jpg

Eenmaal aangekomen bij het strandje hebben we samen met de locals gezwommen en gelimed. Limen is hier erg populair. Het is relaxen met een drankje in de hand. Bij ons was het koffie en water, maar goed te doen.
Tijdens de terugtocht kwamen we ook nog een dode slang tegen, the two headed snake. De slang met twee hoofden.
S’avonds heerlijk lasagne gegeten met zijn allen en lekker zitten kletsen. Wat worden we goed verzorgd, echt superlief.

We hebben een superleuke 1e dag gehad, nu lekker slapen.


4 Responses to “Dinsdag 28 Mei 2013”

 • janet Says:

  Poeh poeh dat was me een eerste dag. heftig!
  Tonnie lijkt wel Diego ( neefje van Dora ) roepen ze hier in koor… Mocht je ergens een shirtje van (Michael) Owen tegen komen…MEENEMEN HE!!
  Heel veel plezier en op naar het volgende verhaal.
  ps: Jammer van het weer..

 • Rudolf Says:

  Met jou in de buurt komje altijd wel weer thuis. Ik zag dat de tempratuur rond de 30 graden gaat blijven : LEKKER maar wel iedere dag kans op regen: SORRY. Tot het volgende leuke verhaal maar weer.

 • Ko Poelman Says:

  Regen bij een hoge temperatuur en dan lekker wandelen. Ook de golfbaan is bekend terrein voor jou. Nog ballen van locale club? Beenhakker heeft wel wat neergezet daan begrijp ik. Ben jaloers. gehele dag binnen gezeten( gewerkt)vanwege het koude en slechte weer. Veel plezier de komende dagen

 • Rudolf Says:

  Geen leuke verhaaltjes meer? 🙂
  Of te druk met genieten ? Groot gelijk hoor !!

Leave a Reply

*