26 maart

26 maart
Ellen van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Sorry dat ik rudolf heb meegesleept op deze reis en dat hij niet op je partijtje kon komen. Nu moet je zeker een keer met hem uit eten als kado?!

We hebben onze laatste, warme, zweterige nacht doorgebracht in de tent. Het warme, drukkende weer deed Rudolf afgelopen nacht geen goed. Ik heb hem af en toe overeind op zijn bed zien zitten. Hij vertelde dat hij bijna niet heeft geslapen van de pijn in zijn keel. We zullen in Tilburg direct even naar de doktor rijden voor een cocktail aan pillen en poeders…..?!

Om iets over 6 zaten we allemaal weer braaf in de truck. We gaan nu richting Johannesburg voor de laatste boodschappen en wat souvenirs…..familie thuis, ik neem niets voor jullie mee!! Zo, dan weten jullie dat alvast. Kan het ook niet meer tegenvallen als je tassen vol met houten maskers, metalen giraffes, van riet gevlochten mandjes, leren armbandjes, asbakken in de vorm van olifanten en uit bierblikjes gemaakte vliegtuigjes verwacht….. Ik heb allen mijzelf verwend met de enige echte vuvuzela…..zullen de buren blij mee zijn?!?

Patrick had gisteren namens de gehele groep een dankwoordje gesproken. Hij begon met de door Hein veel gebruikte zinnen; “hello happy campers” “got a smile for me” and “kitchen team….”. Het hele team werd persoonlijk bedankt. Goed gedaan Patrick.

Ik hoor van Rudy dat hij al een stukje “preventief” heeft gereden op mijn Harley. Het schijnt goed weer te zijn, kan ik zondag al naar het strand in Vlissingen? Beetje mijn bruine buik showen :-). Een van de dingen waar ik echt zin in heb als ik terug ben is om een stukje motor te rijden…..zeker na bijna 7500km binnen in een truck te hebben gezeten. Misschien maandag wel lekker op de Electra naar het werk!?

Vandaag dus vroeg op voor de trip naar Johannesburg. Ongeveer 500 km over de snelweg. Een tripje van 6 uur waar we uiteindelijk bijna 10 uur over hebben gedaan. Rond 5 uur waren we bij een groot winkelcentrum in joburg. Nog even wat winkelen en dan lekker eten. Het eten was gezamelijk in een restaurant in het winkelcentrum. Om 2100 uur werden we keurig afgezet bij het vliegveld. Na uitbundig afscheid te hebben genomen en met de belofte dat ik zeker een keer terug kom. Andre en graij hebben me uitgenodigd om met hun een paar weken langs de oostkust te gaan trekken. Wat ik ook zeker wil gaan doen. Ik kan dan mooi een weekje met marc de bloemetjes buiten zetten in Kaapstad en daarna back to basic met c&a. Marc wanneer kan je…….?

In het toilet heeft iedereen zich snel in warme kleding gehesen wat erg onwennig aanvoelde. De tassen afgeven, paspoort laten zien (ik ben de tel kwijt hoe vaak ik wel niet met mijn paspoort heb moeten zwaaien), stempel erin in we kunnen vliegen. Hopelijk voor rudolf mogen we snel gaan zitten want hij loopt echt op zijn laatste tandvlees. We zitten nog een bakkie te doen en gaan zo naar onze gate slenteren…….

Voor de vliegtuig spotters thuis ons vluchtnummer is KL 592. We zouden rond 11 uur zaterdag moeten landen. Aub geen bloemen!!

Voor de laatste keer vanuit zuid-Afrika sluit ik af met, tot morgen. Hopelijk vanuit een warm en zonnig nederland!?


Leave a Reply

*