11 maart game-drive

s’Nachts voor een plasje de tent uit en nu ik toch wakker ben maar even bij de drinkplaats kijken. Na even gewacht te hebben wint de slaap het toch van het verlangen wilde beesten te zien.

Om 5:30 weer het bed uit voor een kijkje bij de drinkplaats, rudolf en ik zijn er als 1e en hebben dan ook het geluk om een witte uil recht op ons af te zien vliegen. Hij zweeft werkelijk recht naar ons toe om een paar meter voor ons te draaien en heel sierlijk voor ons langs te glijden. Zo dat is het vroege opstaan meer dan waard. De rest komt er ook aan en behalve gebrul in de verte en wat vogeltjes zien we niets. Dus is het tentjes inpakken en een bakkie koffie (nescafe). Ik verlang naar een espresso bij Regina Coeli!

We doen de hele dag een game-drive en zien geweldig veel en mooie dieren. Heel in de verte ligt nummertje 2 op de lijst van big-5, de neushoorn (schrijven Julien mee thuis?). Ook zien we heel veel giraffes, mooie beesten die echt boven alles uitsteken. De vogels zijn hier mooi van kleur vooral de roller en de bee-eater. Voor een overzicht zie “beesten in het nieuws”

Rond vijven komen we weer op een andere camping aan. Het ritueel kennen jullie al; tentje opzetten, spullen uitpakken en iets leuks gaan doen. Hein wil ons even laten zien waar alles is op de camping. Ik kom niet verder dan het zwembad, dat we als 1e tegenkomen. Met kleren en al lig ik na een mooie snoekduik (de fjuri is het unaniem eens met een 8,7) in het heerlijke water en als er 1 schaap over de dam is……… We hebben de bal mee en al snel mond het bommetjes maken uit in een fanatiek potje (oh ja de zweedse dames staan ook op deze camping) waterpolo. Moe maar voldaan gooien we na een tijdje de handdoek in de ring.

Rudolf is niet gaan zwemmen maar heeft een warme douche genomen en is bij, alweer, een drinkplaats gaan kijken. Jammer genoeg (of misschien gelukkig) heeft hij niets bijzonders gezien 🙂

De dames blijken niet uit Zweden maar noorwegen te komen. Aangezien ze niet zo spraakzaam zijn is dat ook het enige wat we te weten zijn gekomen….?!

Nog even een snelle blik bij de drinkplaats maar helaas weer niets. Dat is niet helemaal waar het stikt hier van de muggen. Klote beesten

Tot morie


Leave a Reply

*