Dinsdag 11 oktober

Goodmorning,

Alweer vroeg op! Vandaag gaan we met de boot naar het vrijheidsbeeld. Met een kopje koffie/thee in de metro en onderweg naar de boot. Gelukkig geen lange rij,maar dat bleek later valse hoop. Het duurde erg lang door de securitycheck.
Het weer is aan het veranderen, hadden we de afgelopen week temperaturen van 28,29 graden. Nu is het iets koeler en er komt jammer genoeg regen onze kant op. Ach ja dan maar shoppen!

20111011-151659.jpg

20111011-151530.jpg

20111011-151541.jpg

We zijn vandaag dus op het vrijheidsbeeld geweest en hebben ook nog een bezoek gebracht aan Ellis eiland. Best een flinke dame die Liberty of Enlightning ( dat is haar echte naam). Wat een constructie, in het museum lieten ze zien hoe ze haar gebouwd hebben. Meneer Eiffel, jaja van die beroemde toren, heeft meegeholpen om de constructie verder te ontwikkelen.
We konden helaas de crown niet bezoeken, dit is maar voor een paar gelukkige weggelegd. Er mogen per dag maar 40 personen in verband met de veiligheid naar boven en moet je tenminste 3 maanden van tevoren tickets regelen. Maar om er te zijn en haar te zien is ook zeer de moeite waard. Is voor de immigranten vast een indrukwekkend gezicht geweest, een groots welkom in het land van hoop en mogelijkheden.
Ellis eiland is het 1e land dat immigranten vanuit Europa onder hun voeten voelden. Het museum verbonden aan dit eiland is erg indrukwekkend. Het moet geen pretje zijn geweest om hier een paar dagen te zitten terwijl je moest wachten op toegang tot de USA. Ze werden bijvoorbeeld gecontroleerd op ziektes en allerlei afwijkingen. Als men iets mankeerde kregen ze met krijt een teken op hun jas geschreven.
Wat zouden jullie van thuis meenemen en wat laten jullie thuis als jullie zouden gaan emigreren?

Het reizen met de metro is ook een hele ervaring. Het is druk, warm en wat een bedrijvigheid. Zo kom je op zijn tijd ook metroartiesten tegen.
Iedereen probeert wat geld te verdienen. Zo ook deze jongen uit Japan maakt muziek…..

Na de lunch in het b&b (onze voeten hadden even wat rust nodig) weer vol goede moed downtown met de metro. Ditmaal gaan we naar Chinatown. Hier lekker rond gelopen en een paar winkels bezocht. Jacqueline begint het shoppen al aardig onder de knie te krijgen;-)

Eten doen we vandaag bij de Thai. Een heerlijke curry met veel water om te blussen!

Tot morgen


3 Responses to “Dinsdag 11 oktober”

  • Ko Poelman Says:

    Heb al meer dan drie dagen gewandeld. De eerste dag tussen de bergen, lijken wel Grand Canions.Ze noemen dit de ramblas. Andere dag op de bergpaadjes gewandeld. Daarna een dag rust.\Na het weekend met een gids berbeklommen en naar de zoutrivier geweest. Krijg van Frans de foto’s.
    elke dag is het hier 35 graden en meer. uitzonderlijk warm. woensdag naar Allicante, de 12 is een nationale feestdag. Sávonds om 10.00 uur vloegen naar rotterdam.\
    Zie dat jullie ook genieten. Als ik thuis ben zal ik alle verhalen, die ik nu vlug heb gelezen eens goed doornemen.
    Veel plezier.
    groet,
    Ko.

  • prien Says:

    Hallo hier wat uit herfstachtig vlissingen
    Hebben je al wat bij elkaar geshopt Als ik jac
    met de tassen zie wel Je houd ze wel onder controle hé ton Je hebben toch wel lekker
    weer daar Ik denk dat er wel heel wat foto’s
    op de stick staan daar kunnen je weer een mooi album van maken Nou gr van moetie en nog hele mooie dagen dag
    van gemaakt worden

  • Janet,Dennis Romy en Owen Says:

    Om maar effe aan te sluiten bij het familie (berichten ) feestje…Hier ook nog een berichtje van ons!! We zien idd dat jullie het super leuk hebben,… en ik zag Jacq ook al op de foto met HEEEEEL veeeeeel tassen GO GIRL!! hahaha Romy vraagt waar de beestje zijn op de foto..ze mist de olifanten enzo..(idee voor vlg vakantie????) Nou Ome Ton en Tante Jacq HAVE FUN!!! liefs ons

Leave a Reply

*