Maandag 10 oktober

6 uur en de wekker gaat. Happy Columbusday! We gaan vandaag proberen om het WTC te bekijken.

Yes we mogen naar binnen. Er stond rond 7.30 al een lange rij maar wij zitten bij de happy few die toegang hebben.

Even wat koffie en een broodje gehaald op de hoek van Wallstreet voordat we het Memorial gaan bekijken. Er zijn 2 vijvers met waterval op de plek gebouwd waar vroeger de torens stonden. Alle namen van de slachtoffers zijn rondom de vijvers in platen gegraveerd. Het is een heel mooi simpel ontwerp, goed over nagedacht.Terwijl we er rond lopen is men rondom ons volop aan het bouwen. De nieuwe toren is al 67 verdiepingen hoog en per week komt daar een verdieping bij. In 2013 moet het klaar zijn. Ook zijn er dingen te zien van het oude WTC. Er staan 2 enorme stalen kolommen die aan de buitenkant van het gebouw zaten. Wat een immens groot gebouw moet dat zijn geweest. We hebben ook nog even in de shop in een fotoboek gebladerd,best heftige foto’s. Toch best indrukwekkend.

We zitten vlakbij Batterypark waar de ferries onder andere naar the Statue of Liberty vertrekken. In dit park staat overigens ook het beschadigde standbeeld the Sphere dat vroeger bij de twintowers stond. Laten we nu vanmorgen vroeg al kaartjes voor gehaald hebben dus op naar het park! Daar aangekomen staat er een rij van 1,5 uur om met de boot mee te kunnen, morgen maar weer vroeg op. Op naar het volgende hoogtepunt.

20111010-212129.jpg

20111010-212145.jpg

Nadat we gisteren in Top of The Rock zijn geweest stond vandaag Empire State building op het programma (wiki ). 102 verdiepingen hoog staan en dan over de staat New Jersey en New York kunnen kijken is echt super. De eerste stop is op de 86e verdieping waar je naar buiten kunt. Tingeling wat een hoogte, beetje heel erg eng;-) en we moeten nog hoger! De 2e stop is op de 102e verdieping en dat is echt te gek. Gelukkig is het binnen en dat scheelt wat klamme handjes, het is echt heel hoog. Heel gek maar binnen of buiten maakt wel verschil. Het begint al te wennen, iemand we noemen geen namen :-), heeft nu meer praatjes dan op de 86ste en we nemen veel foto’s. Wat best lastig blijk doordat het binnen is. Wat heel bijzonder is dat ze 1 verdieping per dag bouwde en dat het gebouw in 16 maanden voltooid is,voor die tijd een knap staaltje werk.

Wat ook een knap staaltje werk is, is het Highlinepark. Dit is een park aangelegd op een oude spoorlijn en is 1,5 Miles lang. Hier is het gezellig druk, mensen genieten van het lekkere weer op loungebanken. Het ligt in een buurt met veel winkels, kunstenaars en yuppen.
Inmiddels hebben we best trek gekregen. Waar hebben we zin in,even denken Mexicaans en Thais hebben we al gegeten….. Hmmm maar tapas nog niet. We hebben een klein schattig tapasrestaurantje Tia Pol genaamd gevonden met een super lekker eten! Zo wat hebben wij romantisch bij kaarslicht zitten smullen. Straks lekker slapen, want het is morgen weer vroeg dag.

20111010-212830.jpg

20111010-212852.jpg

20111010-212920.jpg

20111010-213005.jpg

Jammer Frans maar beeld analyse toont aan dat je tijd niet klopt. Je mag het helaas maar 1x proberen.

Ontbijt hebben we idd in hetzelfde café gegeten, café latté, op Lennox het zit pal naast ons b&b.


2 Responses to “Maandag 10 oktober”

  • Rudolf Says:

    Hey genieters. Nog veel plezier de laatste dagen. Het ziet er allemaal geweldig uit (wel de gebouwen en omgeving dan he , haha ? )

  • Esther Says:

    Hallo levensgenieters, Zo te zien hebben jullie het enorm naar jullie zin en het weer zit ook mee. Geniet er van en leuk om jullie ervaringen te lezen, zo zijn we er ook een klein beetje bij;-) gr. Esther

Leave a Reply

*